Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Jakie ma być ciśnienie na cylindrach w Golfie III

D1978 12 Feb 2005 18:53 4672 12
Wago
    D1978
    Level 11  
    Witam mam golfika silnik 1,6 75KM z roku 94 r. Mam pytanie jakie ma być ciśnienie sprężania w takim modelu golfa , w jakich granicach jest fabrycznie podane. Dzięki
  • Wago
  • Helpful post
    tomekb
    Level 25  
    witam
    ok 1,1 - 1.2 MPa
    ale w czym tkwi problem?
    pozdro
    T
  • Wago
  • Helpful post
    Mariusz Z.
    Level 19  
    Książka mówi o ciśnieniach 1.0MPa-1.2MPa.
    D1978
    Level 11  
    Chciałem sie dowiedzieć jakie ma być, bo myślę o założeniu gazu a mam już trochę przejechane około 260 tys. i martwię sie czy silnik jeszcze trochę wytrzyma. Dzieki za odpowiedź.
    oost
    Level 13  
    Ja bym ci osobiscie odradzal zakladanie gazu przy takim przebiegu,porozmawiaj o tym z DOBRYM mechanikiem
    Stefanek1
    Level 26  
    Witam.
    A ile w tym silniku zostało ciśnienia po takim przebiegu ?
    Myśle ze golfy sa dość trwałe i możesz śmiało zakładać ten gaz.
    Pozdr.
    tomekb
    Level 25  
    sprawdz cisnienie na cylindrach i jezeli miesci sie w granicach normy to montuj junkersa
    jezeli nie trzeba zdjac głowice i wlac troche nafty lub benzyny na tłoki jezeli przecieka do wymiany pierscienie (oleju mam nadzieje ze nie bierze?)
    gdy tłoki i pierscienie ok to trzeba zajac sie szczelnoscia głowicy
    zdjac zawory obrobic gniazda i zawory dotrzec je razem i wszystko poskładać
    ale mam nadzieje ze silnik bedzie ok i nie bedzie potrzeby robic tego co napisałem powyzej
  • Helpful post
    Stefanek1
    Level 26  
    Witam.

Jestem strasznie ubawiony metodą sprawdzania szczelnośći, ze zdejmowaniem głowicy, ale to że zmiana pierscieni coś tu pomoze, / na jak długo ????/, to juz szczyt.

Do autora postu ;
    Nie słuchaj takich bzdetów, tylko zakładaj gaz i rura.
    Autko pewnie pochodzi z zachodu, a silnik pracował na szlachetnym oleju.
    Takie silniki wytrzymują bardzo duze przebiegi i pewnie nie grozi ci, jak tu piszą wyżej, rozbieranie silnika, demontaż głowicy, wymiana piescieni i inne jakieś docierania..........o zgrozo.

Pozdr.
  • Helpful post
    tomekb
    Level 25  
    witam
    do stefanka1
    ciesze sie ze poprawiłem ci humor
    nie miałem zamiaru proponowac Koledze D1978
    zdejmowania głowicy i zwiazanych z tym czynności
    podałem tylko mozliwe niesprawnosci i naprawy silnika który ma miec zakładaną instalacje lpg
    wiele razy spotkałem sie z silnikami ktore miały zakładane instalacje i nie spełniały oczekiwan nabywcy
    ale powodem tego nie była instalacja lpg tylko parametry silnika zwłaszcza kompresja
    podejrzewam ze w swoim zyciu nie miałes doczynienia z tymi zagadnieniami na warsztacie
    ja miałem i mam je na co dzien i wiem dooskonałe ze same dotarcie zaworów bez obróbki zaworów i gniazd powoduje wzrost cisnienia juz od 0.2 MPa
    a taka wartosc dla silnika benzynowego to juz b.duzo
    pozdro
    T
    ger56
    Level 18  
    mysle ze gaz mozna zrobic, nie powinno byc wiekszych problemow, to sa trwale silniki
    D1978
    Level 11  
    Golfik ma cisnienie 1,1 MPA i śmiało bedę montował gaz. Dzięki z góry za podpowiedzi. Pozdrowienia
    czapajew
    Level 22  
    Witam
    Ciśnienie sprężania: 1,0-1,5 MPa (min 0,7)
    U ciebie jak piszesz jest 1,1 tak że ciśnienie masz w normie
    D1978
    Level 11  
    Witam ,gaz założyłem do autka i juz trochę kilometrów zrobiłem , myslałem ze na gazie będzie gorzej mój silnik pracował