popaw1 wrote:Gdyby HP wprowadziło do sprzedaży swoje zamienniki to zapewne sprzedawałoby tylko je.
Z dopiskiem: "Tracisz gwarancję po ich użyciu".
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over therepopaw1 wrote:Bo coraz więcej ludzi ma IQ poniżej ameby i nie patrzą ile kosztuje eksploatacja tylko kupują bo tanie ale nie ważne na jak długo wystarczy i ile będzie kosztować później.Według Twojego toku rozumowania tych pierwszych drukarek na rynku być nie powinno, a jednak są.
biomedyczny wrote:Bo przecież reklamowanie produktu u sprzedawcy czy producenta to frajerstwoA dla mnie kolor zdążył by zaschnąć i w 2 lata brakło by 2 drukarek = >400pln
basstec wrote:Bo coraz więcej ludzi ma IQ poniżej ameby i nie patrzą ile kosztuje eksploatacja tylko kupują bo tanie ale nie ważne na jak długo wystarczy i ile będzie kosztować później.
biomedyczny wrote:Gratuluję! Offtopuje kolega coraz krócej! Może kiedyś wreszcie przestanie?Nie mam siły kończę tą dyskusje.
biomedyczny wrote:Tylko, że temat traktuje o tym, że znikną zamienniki do HP. Nikt tu nie napisał nic o żadnym doradzaniu, ale kolega jak zwykle sobie śmiało to dopowiedział
I jw dla mnie niższy koszt to combo hp + laser. Wytłumaczyłem x razy dlaczego. A wy chcecie to namawiajcie ludzi którzy nie drukują w kolorze do stałej głowicy. Gratuluje wiedzy. I inteligencji o ekonomii nie wspomnę.
biomedyczny wrote:elektryku5
Acrive jet to akurat był straszny szajs. Chyba jedynie najtańsze z allegro gorsze.
sundayman wrote:Canon MP210. wyrzucony po pierwszej próbie z napełnianiem cartridge.
Bez oryginalnego tuszu nawet skaner nie działa - nieporozumienie jakieś...
sundayman wrote:Ten model tak, ma system jak HP z głowicami w kartridżach stąd cena a i wydajność masakryczna, 200 stron ale to trzeba przed zakupem się zorientować a nie kupić najdroższe w eksploatacji urządzenie i płakać, że cała firma jest be. Ja mam MP550 już ze 3 lata a kupiłem bo ojciec miał MP540 i mi się spodobała jej cena jak i cena użytkowania.Canon - omijać dużym łukiem.
biomedyczny wrote:Wyobraź sobie, że mam drukarkę właśnie do drukowania! To nie eksponat muzealny ani dekoracja pokoju. Jest używana najrzadziej raz w tygodniu.Jak drukujesz tylko kolorowe literki nie kupuj z oddzielną głowicą bo zaschnie i to starałem się wytłumaczyć. Ze w przypadku zaschnięcia oddzielnej głowicy niemal pewny jest kosz.
biomedyczny wrote:Zdjęcia? Prace na studia? Materiały do pracy? To na co mam ochotę i jest mi potrzebne.Z drugiej strony dziwie się co tyle osób niby drukuje w kolorze ? Plakaty na ścianę?
biomedyczny wrote:maaxim przeczytaj mój post. MOŻNA ale jak ktoś drukuje kolorem raz na 3 miesiące to co? Nawet myjki ultradźwiękowe nie dają rady.
sundayman wrote:Canon MP210. wyrzucony po pierwszej próbie z napełnianiem cartridge.
Bez oryginalnego tuszu nawet skaner nie działa - nieporozumienie jakieś...
elektryku5 wrote:Drukując zdjęcia w domu ich jakość jest do przemilczenia, chyba że ktoś ma drukarkę za grube pieniądze i odpowiednie materiały.
Quote:A co do laserów to trochę bzdura. Bo jak masz stary toner co za problem kupić proszek za 15 pln i nasypać?
ibo5 wrote:80% towaru ktory sprzedaje Action i Blackpoint to towar regenerowany czyli odkupowane sa puste pojemniki na tusz i ponownie napelniane. Takie rozwiazanie nie łamie prawa i jest dozwolne