Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

LG 37LV5500/ HK avr 70 - Jak podłaczyc sprzet żeby działało ARC

samfisher74 23 Sty 2013 21:10 7752 16
  • #1 23 Sty 2013 21:10
    samfisher74
    Poziom 7  

    Witam , prosze o pomoc posiadam Led TV LG 37 LV 5500 i amplituner Harman Kardon AVR 70 oba urządzenia mja funkcje Auto Return Chanel . Kombinuje juz cały dzień i nie moge dojś do tego żeby ta funkcja działała . I na tv i na ampli ustawiłem ARC "właczony" tv jest podłaczony do ampli po kablu hdmi ( wejscie HDMI out ARC w amplitunerze ) właczam na tv jakikolwiek kanał i na ampli żródło tv i dżwieku nie ma .

    0 16
  • #2 23 Sty 2013 22:35
    anmedia
    Poziom 39  

    Czy kabel ma kanal zwrotny?
    Podlacz najpierw kabel HDMI pod dowolne wejscie IN w amplitunerze i postaraj sie tak skonfigurowac TV aby uzyskac dzwiek w kanale zwrotnym TV na kinie. Jesli to zadziala podlacz pod wyjscie HDMI amplitunera (monitor out) i konfiguruj amplituner. MOze sie okazac ze wina stoi po stronie kabla, albo np moze miec cos nie tak TV. Dlatego ten sposob wyeliminje jedno z dwoch, lub obydwa problemy!

    0
  • #3 24 Sty 2013 06:14
    samfisher74
    Poziom 7  

    dzisiaj pokombinuje i dam znac o efekcie

    0
  • #4 24 Sty 2013 11:31
    kazikszach
    Poziom 33  

    Wyjście ARC masz tylko na gnieździe HDMI1 w tv, czy z niego sprawdzałeś?

    0
  • #5 24 Sty 2013 16:41
    samfisher74
    Poziom 7  

    tak ,sprawdzałem z wyjścia tv ARC , nastepnie podłaczyłem kabel hdmi w ampli do wejścia hdmi2 ( ARC na ampli i tv właczone ) i również nie ma dżwięku . Kable które kupowałem a mam dwa, to takie najtańsze kable z media markt , kierowałem sie tylko i wyłacznie ceną

    0
  • Pomocny post
    #6 24 Sty 2013 17:12
    anmedia
    Poziom 39  

    samfisher74 napisał:
    Kable które kupowałem a mam dwa, to takie najtańsze kable z media markt , kierowałem sie tylko i wyłacznie ceną

    Juz mi brakuje slow ... To stac cie na sprzet a kupujesz gowniane kable .... (co nie oznacza ze to wina kabla)

    0
  • #7 24 Sty 2013 17:30
    samfisher74
    Poziom 7  

    wie3sz kable miałem jeszcze ze starego ampli , tego harmana kupiłem dwa dni temu i na razie chciałem coś z tych moich starych zmontowac ... widac byłem w błędzie , jutro lece po jakis dobry kabel

    0
  • Pomocny post
    #8 24 Sty 2013 18:08
    anmedia
    Poziom 39  

    samfisher74 napisał:
    jutro lece po jakis dobry kabel

    Tylko zaznacz aby posiadal kanal zwrotny ARC i o ile dobrze pamietam to jest on w wersji HDMI 1.4

    Dodano po 5 [minuty]:

    I jeszcze jedno. Zanim polecisz do sklepu, to przeczytaj sobie ten artykul i ten. Mysle za jasniej sie nie da wytlumaczyc na czym polega roznica pomiedzy kablem a kablem.

    0
  • #9 24 Sty 2013 18:11
    samfisher74
    Poziom 7  

    ok , kabel ma byc w wersji 1.4 i ma miec kanał zwrotny ARC

    0
  • Pomocny post
    #10 24 Sty 2013 18:13
    anmedia
    Poziom 39  

    Ponizej masz tabelke ze wszystkimi standardami.

    LG 37LV5500/ HK avr 70 - Jak podłaczyc sprzet żeby działało ARC

    0
  • #11 28 Sty 2013 17:29
    samfisher74
    Poziom 7  

    witam , dziasiaj kupiłem kabel hdmi 1.4 byłem u kolego w hurtowni z kablami , powiedziałem mu o co mi chodzi i mi ten kabel doradził . Po powrocie do domu i podłaczeniu ... dalej to samo jest obraz nie ma dżwięku ... jestem załamany

    0
  • #12 28 Sty 2013 20:18
    anmedia
    Poziom 39  

    Jezeli jestes pewien ze to kabel w wersji 1.4 i jest to kabel firmowy!!! to pozostaje Ci konfiguracja. Tak jak pisalem wczesniej. Podlacz pod gniazdo HDMI w TV (to ktore ma kanal zwrotny - zobacz w instrukcji) pod wejscie w amplitunerze i probuj ustawiac.

    0
  • Pomocny post
    #14 28 Sty 2013 20:57
    kazikszach
    Poziom 33  

    kazikszach napisał:
    Wyjście ARC masz tylko na gnieździe HDMI1 w tv, czy z niego sprawdzałeś?

    Sprawdziłeś na tym gnieździe?

    0
  • #15 28 Sty 2013 21:05
    samfisher74
    Poziom 7  

    tak sprawdziłem u mnie w tv HDMI 1 jest dodatkowo opisane ARC , oprócz tego właczyłem w menu TV funkcję ARC i podobnie zrobiłem na amplitunerze ARC/CEC ustawiłem na ON. I dalej nic , nie ma dżwieku

    0
  • Pomocny post
    #16 30 Sty 2013 00:06
    224106
    Użytkownik usunął konto  
  • #17 30 Sty 2013 09:37
    samfisher74
    Poziom 7  

    Dzieki kolego , własnie chodziło o ten "simp link" po prostu przełaczyłem z " głosnik tv" na "głosniki HT " i dżwięk smiga po hdmi na amplitunerze nie był potrzebny kabel optyczny . Dzieki bardzo, tuner skonfigurowany wszystko gra . Pozdrawiam

    0
TME logo Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
TME Logo