Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

500 milionów urządzeń z iOS sprzedane!

pseven 24 Jan 2013 14:40 12690 90
phoenixcontact
    J_Bravo
    Level 27  
    luki56: Przeczytaj wcześniej wypowiedź kolegi cefaloid któremu odpowiadałem. :)
  • phoenixcontact
    jarewa
    Level 31  
    cefaloid wrote:
    Muszę na to wydać ze 2tys więcej i też mieć zapewne urządzenie Apple za kolejne 4? Możesz mnie olśnić po co?

Ale czy to jest powód by zaraz obrażać innych i wyzywać ich od fanów? każdy ma inne życie każdy ma inne gusta itd. wiec nie wolno wszystko wrzucać do jednego wora. Ciebie cieszą tanie auta a mnie stare auta ale to nie powód by wyśmiewać się z tego że ktoś kupił nowy droższy. Tak jak pierwsze odpowiedzi.
    J_Bravo
    Level 27  
    cefaloid wrote:
    Jak kupujesz auto to też tylko w najmocniejszej możliwej wersji silnikowej, najlepiej V8 6 litrowy z biturbo?? :)Auto z silnikem 1.6 albo 2.0 to dla Ciebie też takie śmieszne?
    Koszt utrzymania procesora jest w przybliżeniu taki sam. Jeśli koszt utrzymania samochodu byłby taki sam to brał bym i 10 litrowy.
    cefaloid wrote:
    Tak śmieszne jak nie posiadający iPada i nie kupujący komputera z najmocniejszym procesorem i grafiką? Po to by maile czytać, przeglądać internet i przygotowywać procedury do pracy w MS Office czy napisać jakiś kod w Eclipse muszę koniecznie mieć i7 oraz najnowszy akcelerator graficzny?
    Im mocniejszy sprzęt kupisz tym dłużej ci posłuży (o ile się nie popsuje). Nie mam racji?? Czemu brałeś i3? Nie było gorszych ?? Wykorzystasz w pełni moc i3 ?
    cefaloid wrote:
    Muszę na to wydać ze 2tys więcej i też mieć zapewne urządzenie Apple za kolejne 4? Możesz mnie olśnić po co?
    Nie bardzo rozumiem. Jeśli chcesz to kupujesz.
    cefaloid wrote:
    To ze Ty potrzebujesz do czegoś tam i7 oraz wypasioną grafikę (i szanuję to) nie znaczy że mi one są do czegokolwiek potrzebne.
    Czy ja ci mówię że są ci do czegoś potrzebne? Mówię tylko że zdecydowana większość ludzi patrzy na wydajność komputera przy zakupie. Im szybszy tym lepiej. Oczywiście w odpowiedniej korelacji z ceną.[/quote]
  • phoenixcontact
    cefaloid
    Level 33  
    jarewa wrote:
    Ale czy to jest powód by zaraz obrażać innych i wyzywać ich od fanów? każdy ma inne życie każdy ma inne gusta itd. wiec nie wolno wszystko wrzucać do jednego wora. Ciebie cieszą tanie auta a mnie stare auta ale to nie powód by wyśmiewać się z tego że ktoś kupił nowy droższy. Tak jak pierwsze odpowiedzi.

A czy jak gdzieś kogoś wyśmiewałem albo wyzywałem od fanów ? Ani myślę.
    Szukacie razem z J_Bravo wroga którego nie ma :D
    luki56
    Level 39  
    J_Bravo wrote:
    luki56: Przeczytaj wcześniej wypowiedź kolegi cefaloid któremu odpowiadałem. :)
    Nadal wynika z twojej wiadomości, że i7 ma 8 rdzeni. I albo nie posiadasz wiedzy na temat tego procesora, albo źle złożyłeś zdanie.
    also
    Level 15  
    J_Bravo wrote:
    edrabs wrote:
    Czemu porównujesz dwie różne platformy systemy?
    Apple vs komputer ...
    Nie znam się a wypowiem się ?? Apple to nazwa firmy która nota bene także produkuje komputery. Kolega cefaloid zrobił porównanie do samochodu a ja do komputera. Nie wiem w czym problem.

Tak tylko że temat dotyczy iOS a dokładnie iPhone i w tym znaczeniu pisałem.
    Czyli telefon vs zwykły komputer ..
    edrabs wrote:
    Nie można w ten sposób przedstawiać sytuacji:)Apple to system zamknięty aplikacje pisane pod obecne możliwości sprzętu.Natomiast dla komputera przeznaczeń jest wiele zależnie od preferencji,wymagań.
    J_Bravo wrote:
    Apple to firma a nie system. Reszta wypowiedzi bez sensu. Proponuję poczytać o otwartych i zamkniętych systemach.Poza tym na każdy system oprogramowanie pisze się do możliwości sprzętu.

IPhone jest odpowiednio zoptymalizowany pod zastosowane oprogramowanie i jest razem z nim dostarczony. Więc jak najbardziej kojarzony z firmą
    Czym według ciebie jest iOS .? Na wiki czytamy że jest to " system operacyjny Apple Inc. http://pl.wikipedia.org/wiki/IOS...

edrabs wrote:
    Platforma ciągle ewoluuje za sprawą otwartości systemu ... Konfiguracje można dowolnie zmieniać modyfikować, tworzyć od nowa .
    J_Bravo wrote:
    O której platformie i jakim teraz piszesz?? Ja wolę "platformę" na której wszystko działa i nie trzeba jej modyfikować i tworzyć od nowa.

Platforma iphone iOS vs windows czy linux te ostatnie możesz dowolnie modyfikować tworzyć zmieniać ...
    edrabs wrote:
    Podkreślam mocny procesor w apple nie jest żadnym atutem w tym urządzeniu.Raczej bym powiedział że jest to porażka producenta który nie potrafi tworzyć aplikacji mniej wymagających
    J_Bravo wrote:
    Mocny procesor nie jest atutem ;) Absurdalna teza. Poza tym producent nie pisze aplikacji. Dostarcza tylko sprzęt z systemem. Aplikację tworzą w 99% ludzie/firmy zewnętrzne. Im lepszy ekosystem tym bardziej skomplikowane aplikacje można na min uruchomić. W tą stronę to kolego działa.

W iPhone mocny procesor to nic innego jak chwyt marketingowy, ew. było to wymuszone kiepsko napisanym softem iOS oraz pochodnymi aplikacjami typu mapy Apple. Wodotryski i inne cudenka również mocno go obciążają.
    J_Bravo
    Level 27  
    edrabs wrote:

W iPhone mocny procesor to nic innego jak chwyt marketingowy, ew. było to wymuszone kiepsko napisanym softem iOS oraz pochodnymi aplikacjami typu mapy Apple. Wodotryski i inne cudenka również mocno go obciążają.

Uzasadnij to przykładami bo coś mi się zdaje że albo pomyliłeś iOS z innym systemem operacyjnym albo kompletnie nie wiesz o czym piszesz.
    also
    Level 15  
    J_Bravo wrote:
    edrabs wrote:

Uzasadnij to przykładami bo coś mi się zdaje że albo pomyliłeś iOS z innym systemem operacyjnym albo kompletnie nie wiesz o czym piszesz.

Każda nowa generacja iOS działa wolniej niż jego poprzednicy większy apetyt na zasoby ... Tu nie ma co udowadniać wystarczy samemu porównać ... jeżeli jakimś cudem uda ci się zainstalować poprzednie wersje ...:)
    Niby wprowadza ulepszenia ale jakie to ulepszenia ..
    Taka Siri na PL ?
    Mapy to samo dobrze ze google swoimi poratuje sytuacją ...
    W iPhone 5 nie poprawiono nawet jasności obrazu ...
    Nowa wtyczka ładowania, jej wykonanie ,jakość to nieporozumienie ..
    Podkreślają to sami fani apple ... Koszt nowej to tylko 85 zł ...
    Urządzenie się palcuje - paskudnie to wygląda ... Nie wiadomo co z tym robić czy myć, wycierać .
    Nie działa usługa nawigacyjna, miejscowości nie mogę wyszukiwać po kodach
    Dużo aplikacji nie jest dostosowanych do 4 calowego ekranu
    Urządzenie jest płaskie, kwadratowe ... zapóźnione nie oferujące żadnych nowych funkcji których by konkurencja nie posiadała ...
    Urządzenie przełomowe było i to na pewno ale w 2007 roku nie teraz.
    Jakość dźwięku w słuchawkach nie poraża jak to jest u innych producentów.
    To jest nic innego jak zabawka ograniczona możliwościami ...
    iagre
    Level 35  
    jarewa wrote:
    Ale czy to jest powód by zaraz obrażać innych i wyzywać ich od fanów?

Czy to znaczy że nazwanie kogoś fanem aple (Apple) jest obrazą/wyzwiskiem? :D
    Atreyu Makiavel
    Level 34  
    Iagre, jesteś fanem apple! Obraziłem Cię? :D
    also
    Level 15  
    J_Bravo wrote:
    edrabs: Ile ty masz lat?

5, tylko że nie rozumie jakie to ma znaczenie w całej dyskusji..
    Pomijając fakt że szukasz dziury w całym .

Weź do ręki iPhone 3GS z OS 4.x.x następnie popracuj trochę,zaktualizuj do OS 6.x.x. Tej zmiany będziesz żałował, pomijam tutaj wszelkiego rodzaju udogodnienia czy nowości w 6.x.x skupiamy się na systemie.
    Reaguje on wolniej ...
    No ale co może wiedzieć 5-cio latek.
    agrafek
    Level 17  
    J_Bravo wrote:
    NIEEEE ma mieć super procek i ekstra grafikę.

No i tym tokiem rozumowania... Po cholerę kupować iPad-a 2 jeżeli jakiś tam Shiru HD za 1200zł jest mocniejszy.
    luki56
    Level 39  
    agrafek wrote:
    J_Bravo wrote:
    NIEEEE ma mieć super procek i ekstra grafikę.

No i tym tokiem rozumowania... Po cholerę kupować iPad-a 2 jeżeli jakiś tam Shiru HD za 1200zł jest mocniejszy.

Wkońcu ktoś wyciągnął wnioski że droższe nie znaczy lepsze
    iagre
    Level 35  
    Atreyu Makiavel wrote:
    Iagre, jesteś fanem apple! Obraziłem Cię? :D

ROTFL
    Atreyu Makiavel
    Level 34  
    Mam nadzieję że nazwanie Cię fanem papple Cię obraziło ponieważ zrobiłem to celowo i z premedytacją :D
    agrafek
    Level 17  
    luki56 wrote:
    Wkońcu ktoś wyciągnął wnioski że droższe nie znaczy lepsze

Tak to już było w 1 stronie tematu. Rozśmieszyło mnie coś innego :

@J_Bravo & @jarewa - Walka w imieniu jedynego słusznego (ich zdaniem) systemu iOS i stwierdzenie że "bo dla mnie lepsze= szybsze (duża moc obliczeniowa)"

@cefaloid - rzuca dość rozsądnym stwierdzeniem że moc nie jest głównym powodem wyboru sprzętu - przy tym rozumowaniu iPad mógł by być wyborem np za alternatywne oprogramowanie czy materiały.

@J_Bravo - NIEEEE ma mieć super procek i ekstra grafikę.

I teraz cały dowcip polega na tym że wymieniony przez Ciebie ten cały Shiru HD (2GB RAM - przyznam spoko) sprzętowo jest lepszy od iPad-a 2 jednocześnie oferując zdecydowanie niższą cenę.

Nie wiem, ale niech oni w końcu się zdecydują z tymi wypowiedziami. Chyba że to tylko mi się wydaje że oni wypowiedziami zaprzeczają samym sobie.
    jarewa
    Level 31  
    iagre wrote:
    Czy to znaczy że nazwanie kogoś fanem aple (Apple) jest obrazą/wyzwiskiem?

luki56 wrote:
    Nie bede sie kłócił z fanboyem apple bo dla takiego bambusa i tak zawsze będzie istniał tylko apple

Idąc waszym tokiem myślenia po co kupować ten Shiru HD zawsze można ten za 600zł też jest podobny a nawet te tańsze.

Ale prawie to samo to niestety nie jest to samo.
    luki56
    Level 39  
    jarewa wrote:
    iagre wrote:
    Czy to znaczy że nazwanie kogoś fanem aple (Apple) jest obrazą/wyzwiskiem?

luki56 wrote:
    Nie bede sie kłócił z fanboyem apple bo dla takiego bambusa i tak zawsze będzie istniał tylko apple

Idąc waszym tokiem myślenia po co kupować ten Shiru HD zawsze można ten za 600zł też jest podobny a nawet te tańsze.

Ale prawie to samo to niestety nie jest to samo.

Nie prawda tamte są dużo gorsze a ten faktycznie jest lepszy niz Ipad 3 a parametry ma zbliżone do 4
    agrafek
    Level 17  
    @jarewa, nie znam Ciebie więc nie chcę oceniać...

Ale gdzie według Ciebie nasz tok myślenia działa w ten sposób :

jarewa wrote:
    po co kupować ten Shiru HD zawsze można ten za 600zł też jest podobny a nawet te tańsze.

Jeżeli w tym przypadku za 600zł będzie słabszy od produktu Apple. Denerwujesz się, czytasz bez zrozumienia i później piszesz takie rzeczy które kompletnie są nielogiczne.
    jarewa
    Level 31  
    luki56 wrote:
    Nie prawda tamte są dużo gorsze a ten faktycznie jest lepszy niz Ipad 3

Nie uzasadniłeś czemu lepszy, skoczyło się twoją niewiedzą i cisza.

agrafek wrote:
    eżeli w tym przypadku za 600zł będzie słabszy od produktu Apple. Denerwujesz się, czytasz bez zrozumienia i później piszesz takie rzeczy które kompletnie są nielogiczne.

Właśnie czytam ze zrozumieniem i stanęliśmy na

luki56 wrote:
    jarewa wrote:
    Akurat Procek a5x jest lepszy od tegry3 a znów Samsung Exynos 4412 jest porównywalny do tegry3.

Czyli co znaczy dla ciebie lepsze bebechy? bo dla mnie lepsze= szybsze (duża moc obliczeniowa)

A5x ma Andreo 205 a Mai 400 jest porównywane z Andreo 225. Ipad ma chyba tyko 1Gb ramu

jarewa wrote:
    A5x ma PowerVR SGX starszy A5 też jest na PoverVR

Coś słabo u ciebie z tą wiedzą.

I cisza żadnych argumentów dlaczego Andreo255 jest lepszy od a5x ?? testy pokazują coś innego.

Proszę uzasadnij to.
    agrafek
    Level 17  
    jarewa wrote:

[facepalm] Najpierw cytujesz jakieś jazdy na niskim poziomie a pod nimi odnosisz się do mojej wypowiedzi. Więc trzymaj się tego a nie skacz po wypowiedziach wprowadzając jakiś zamęt bo to Ciebie nie uratuje.

ADRENO vs PowerVR : http://androidandme.com/2010/10/news/3dmarkmobile-gpu-showdown-adreno-205-vs-powervr-sgx540/

A odnośnie :

jarewa wrote:
    dlaczego Andreo255 jest lepszy od a5x

500 milionów urządzeń z iOS sprzedane!

Serio ogarnij się bo dyskusja z Tobą zaczyna tracić kompletnie sens.
    jarewa
    Level 31  
    No i widzisz znów to samo.

Daj mi porównanie Andreo255 ( Mai 400) a a5x ( PowerVR SGX543MP4)

Bo to co podałeś to jest do ipad2.

Czy ktoś w ogóle wie co znajduje się w Ipad New? ja chyba mam wrażenie że nikt nie zna tego produktu jedynie z obrazka.

Wiec nie komentuje dalej bo to żałosne się robi komentować coś o czym się nie wie.
    agrafek
    Level 17  
    Widzę że dalej nie rozumiesz. Ok jutro idę do sklepu po kredki i Ci narysuje jeżeli masz problemy z czytaniem.

Snapdragon S4/Adreno 225
    Exynos 4412/Mali400MP/4

Nie wiem co to miało być to Mai 400 ale przypuszczam że chodzi Ci o Mali które z jakiegoś powodu umieściłeś w nawiasie przy Adreno (whatever).

Quote:
    Processor
    The processing power is where the Transformer Infinity gets rather complicated. The plain Wi-Fi only version runs a quad core setup using ARM's Cortex-A9 architecture clocked to 1.6GHz. This uses Nvidia's Tegra 3 T33 chipset with an integrated Geforce ULP graphics processing unit (GPU).

However, the 3G or 4G enabled models run on a totally different setup using Qualcomm's new S4 Snapdragon Krait dual core tech. The 3G variant runs on the MSM8260A chipset wile the 4G model uses the MSM8960, both are clocked to 1.5GHz and feature an Adreno 255 GPU.

Meanwhile, Apple's iPad 3 also uses ARM Cortex-A9 architecture, in a dual core configuration and clocked to 1GHz on the company's own A5X chipset, which features a PowerVR SGX543MP4 quad core GPU.

The whole dual core vs quad core debate continues as developers push out their new chipsets, however, early benchmarking indicates that Qualcomm's new S4 dominates most of the competition.

Both the 3G and 4G Transformer Infinity models should give comparable performance as the main difference between the chips used is the type of wireless modem built into the hardware.

Behind the S4-weilding Transformers, Apple's iPad 3 seems to be performing well with its A5X setup, which according to reports is faster than Nvidia's Tegra 3.

Considering how fast we found the Tegra 3 when we had hands-on with it on the Transformer Prime this is pretty good news for all involved. Essentially you should see some hugely impressive performance from all these devices, but with Asus' data-enabled models sitting pretty at the top of the pile.

Winner - Asus Eee Pad Transformer Infinity (3G/4G)

Chociaż jeżeli problem masz z czytaniem po Polsku to nie oczekuję lepszych wyników z Angielskiego. Chcesz więcej to sobie wklep w przeglądarkę bo osobiście nie chce mi się robić listy benchmarków przez to że masz jakiś problem z szukaniem lub czytaniem.
    Atreyu Makiavel
    Level 34  
    jarewa wrote:
    [...]
    Andreo255
    [...]
    komentować coś o czym się nie wie
    Nie ma czegoś takiego jak andreo o którym piszesz już co najmniej drugi raz. Widać kto tu ewidentnie "nie wie".
    J_Bravo
    Level 27  
    edrabs wrote:

Weź do ręki iPhone 3GS z OS 4.x.x następnie popracuj trochę,zaktualizuj do OS 6.x.x. Tej zmiany będziesz żałował, pomijam tutaj wszelkiego rodzaju udogodnienia czy nowości w 6.x.x skupiamy się na systemie.
    Reaguje on wolniej ...
    No ale co może wiedzieć 5-cio latek.

Pytam się o wiek ponieważ logika twoich wypowiedzi daje wiele do życzenia.
    Weź 4-letniego smartfona z androidem i zainstaluj na nim Androida 4.0 - nie będzie to łatwa sprawa. O ile się uda to telefon także ci nie przyspieszy. To samo się tyczy starych telefonów z Windows Mobile. Tyczy się to chyba każdego systemu. Im nowszy tym bardziej zasobożerny. Zarzut który wysunąłeś najmniej tyczy się systemu iOS. iOS ma baaaaardzo dużo wad aczkolwiek zasobożerność jest jego najmniejszą wadą.
    edrabs wrote:

To jest nic innego jak zabawka ograniczona możliwościami ...

To czy coś jest zabawką czy nie zależy od użytkownika. Sprzęt Apple spełnia bardzo dobrze swoją rolę, tak samo jak sprzęt z Androidem albo WM.

Co do reszty zarzutów typu "Urządzenie jest płaskie, kwadratowe", "Urządzenie się palcuje" nie będę się wypowiadał. Ręce opadają.

Napiszę tylko jedno "Dużo aplikacji nie jest dostosowanych do 4 calowego ekranu" - TAA WINA TUSKA !!! .... ZNACZY SIĘ WINA APPLE :)

Dodano po 5 [minuty]:

agrafek wrote:

Z czystej ciekawości poczytałem trochę o tym Shiru Shogun i faktycznie wymiata. Dwu letni iPad 2 nie ma z nim najmniejszych szans.

Dodano po 2 [godziny] 54 [minuty]:

agrafek wrote:

Nie wiem, ale niech oni w końcu się zdecydują z tymi wypowiedziami. Chyba że to tylko mi się wydaje że oni wypowiedziami zaprzeczają samym sobie.

http://www.anandtech.com/show/6426/ipad-4-gpu-performance-analyzed-powervr-sgx-554mp4-under-the-hood

Dodano po 37 [minuty]:

agrafek wrote:
    @J_Bravo & @jarewa - Walka w imieniu jedynego słusznego (ich zdaniem) systemu iOS i stwierdzenie że "bo dla mnie lepsze= szybsze (duża moc obliczeniowa)"

Co za czasy. Każdy wypowiadający się pochlebnie o Apple zostaje "obrońcą jedynego słusznego systemu" i fanbojem.
    Przeciwnicy Apple głoszący absurdalne tezy są cacy bo potrafią pojechać po "japku"
    also
    Level 15  
    J_Bravo wrote:

iOS ma baaaaardzo dużo wad aczkolwiek zasobożerność jest jego najmniejszą wadą.

Można prosić o jakieś konkretne źródła porównujące obie wersje systemu iOS 4 i 6

J_Bravo wrote:
    "Urządzenie się palcuje" nie będę się wypowiadał. Ręce opadają

Wiesz niektórzy ludzie przywiązują wadę do estetyki urządzenia ...
    Jedyny pozytyw z tego jest taki że dobrze te urządzenia daktyloskopować:)

J_Bravo wrote:
    Napiszę tylko jedno "Dużo aplikacji nie jest dostosowanych do 4 calowego ekranu" - TAA WINA TUSKA !!! .... ZNACZY SIĘ WINA APPLE :)

Dobrze że kolega robi jakieś postępy na początku te urządzenie było wręcz idealne a rozwiązania technologiczne nie spotykane od 2007 roku:)
    A pana D.T. zostawić w spokoju xD w butach na profil wchodzić :cry: .

Niżej wklejam konfigurację cenę sprzętu spod logo Apple za kwotę 11 599,00 zł
    http://store.apple.com/pl/browse/home/shop_mac/family/mac_pro
    Narzut spory jak za logo :(
    Procesor
    Jeden czterordzeniowy procesor Intel Xeon 3,2 GHz
    Pamięć (6 GB)
    DDR3 ECC SDRAM 1333 MH
    Karta graficzna
    ATI Radeon HD 5770 z 1 GB pamięci GDDR5
    Dysk twardy Serial ATA 3Gb/s 1 TB (7200 obr./min)
    Jeden napęd SuperDrive 18x (jest to napęd DVD )

Złącza i audio
    Cztery porty FireWire 800 (dwa na panelu przednim, dwa na panelu tylnym)
    Pięć portów USB 2.0 (dwa na panelu przednim, trzy na panelu tylnym)
    Dwa porty USB 2.0 w załączonej klawiaturze
    Gniazdo słuchawkowe mini-jack i głośnik wewnętrzny na panelu przednim
    Optyczne cyfrowe wejście i wyjście dźwiękowe — porty TOSLINK
    Analogowe stereofoniczne wejście i wyjście dźwiękowe, poziom liniowy, gniazda mini-jack
    Wielokanałowe wyjście audio przez interfejs Mini DisplayPort

Komunikacja

802.11n
    Wbudowany interfejs sieci bezprzewodowej Wi-Fi 802.11n AirPort Extreme;3 zgodny ze standardem IEEE 802.11a/b/g
    Bluetooth
    Interfejs bezprzewodowy Bluetooth 2.1 + EDR (Enhanced Data Rate)
    Dwa niezależne interfejsy 10/100/1000BASE-T Ethernet (RJ-45) z obsługą ramek „jumbo”

Obudowa
    Zasilacz

Magic Mouse (mysz)
    Klawiatura Apple z polem numerycznym (polska) i podręcznik użytkownika
    Kabel zasilający
    luki56
    Level 39  
    Za 12tyś może zlożyć 10 razy lepszy komputer niz ten

Dodano po 2 [minuty]:

jarewa wrote:
    luki56 wrote:
    Nie prawda tamte są dużo gorsze a ten faktycznie jest lepszy niz Ipad 3

Nie uzasadniłeś czemu lepszy, skoczyło się twoją niewiedzą i cisza.

agrafek wrote:
    eżeli w tym przypadku za 600zł będzie słabszy od produktu Apple. Denerwujesz się, czytasz bez zrozumienia i później piszesz takie rzeczy które kompletnie są nielogiczne.

luki56 wrote:
    jarewa wrote:
    Akurat Procek a5x jest lepszy od tegry3 a znów Samsung Exynos 4412 jest porównywalny do tegry3.

Czyli co znaczy dla ciebie lepsze bebechy? bo dla mnie lepsze= szybsze (duża moc obliczeniowa)

A5x ma Andreo 205 a Mai 400 jest porównywane z Andreo 225. Ipad ma chyba tyko 1Gb ramu

jarewa wrote:
    A5x ma PowerVR SGX starszy A5 też jest na PoverVR

Coś słabo u ciebie z tą wiedzą.

I cisza żadnych argumentów dlaczego Andreo255 jest lepszy od a5x ?? testy pokazują coś innego.

Proszę uzasadnij to.

Od 205 jest lepszy ale od 225 już nie. Nie znasz się więc sie nie wypowiadaj bo się tylko pogrążasz
    agrafek
    Level 17  
    J_Bravo wrote:

agrafek napisał:

http://www.anandtech.com/show/6426/ipad-4-gpu-performance-analyzed-powervr-sgx-554mp4-under-the-hood

Quote:
    GeekBench benchmark tests have shown the A6X score 1,757, which is a very impressive figure and less than a hundred points short of the 1,834 achieved by the quad-core Galaxy Note 2 and its Exynos processor.

+

http://cpuboss.com/cpus/Samsung-Exynos-4-Quad-(4412)-vs-Apple-A6X-(APL5598)#performance

J_Bravo wrote:
    Co za czasy. Każdy wypowiadający się pochlebnie o Apple zostaje "obrońcą jedynego słusznego systemu" i fanbojem.
    Przeciwnicy Apple głoszący absurdalne tezy są cacy bo potrafią pojechać po "japku"

Jest różnica pomiędzy pochlebną wypowiedzią a upartą obroną pomimo tego że ewidentnie nie ma się racji. Popatrz jaka lipa z a6x mimo tego że jest to A15 nie A9. Wszystko było ładnie dla a6x do czasu porównań z Galaxy NII... a to dalej Exynos 4412, co będzie przy pojawieniu się nowego procesora jeżeli Apple już napotyka problemy ze sprzedażą urządzeń.

A jeżeli jesteś ciekaw dlaczego Note pokonuje iPad-a 4 lub bez najmniejszego problemu iPhone-a... 2GB RAM zamiast 1. Popatrz sobie na to że ten chiński gadżet również posiada 2GB RAM więc myślę że bez problemu co najmniej dorównuje iPad 4 (biorąc pod uwagę użyte w nim podzespoły). Już nawet nie piję do matrycy 1920x1080.

Powodzenia w tych przepychankach mnie to już za bardzo śmieszy.
    luki56
    Level 39  
    agrafek wrote:
    J_Bravo wrote:

agrafek napisał:

Quote:
    GeekBench benchmark tests have shown the A6X score 1,757, which is a very impressive figure and less than a hundred points short of the 1,834 achieved by the quad-core Galaxy Note 2 and its Exynos processor.

+

http://cpuboss.com/cpus/Samsung-Exynos-4-Quad-(4412)-vs-Apple-A6X-(APL5598)#performance

J_Bravo wrote:

Jest różnica pomiędzy pochlebną wypowiedzią a upartą obroną pomimo tego że ewidentnie nie ma się racji. Popatrz jaka lipa z a6x mimo tego że jest to A15 nie A9. Wszystko było ładnie dla a6x do czasu porównań z Galaxy NII... a to dalej Exynos 4412, co będzie przy pojawieniu się nowego procesora jeżeli Apple już napotyka problemy ze sprzedażą urządzeń.

A jeżeli jesteś ciekaw dlaczego Note pokonuje iPad-a 4 lub bez najmniejszego problemu iPhone-a... 2GB RAM zamiast 1. Popatrz sobie na to że ten chiński gadżet również posiada 2GB RAM więc myślę że bez problemu co najmniej dorównuje iPad 4 (biorąc pod uwagę użyte w nim podzespoły). Już nawet nie piję do matrycy 1920x1080.

Powodzenia w tych przepychankach mnie to już za bardzo śmieszy.

To samo chciałem i wytłumaczyc na przykładzie SHIRU ale i tak nie rozumieli. Poprostu dyskusja z nimi nie ma sensu