Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Mio Moov 500 - nie uruchamia się menu, zatrzymuje się na ekranie startowym

24 Sty 2013 16:30 10467 14
  • Poziom 13  
    Witam,
    Posiadam nawigację Mio Moov 500, kupiona ponad 2 lata temu.
    Po zakupie, przy podłączeniu do komputera wyświetlił się komunikat "Fatal application error". Nawigację oddałem na gwarancję do sklepu, następnie została wysłana do FixIt w Krakowie, gdzie przeprowadzono reinstalację oprogramowania oraz map. Po tej naprawie komunikat się nie pojawiał.
    Nawigacja była codziennie używana, szybko okazało się, że mapy MioMaps są mało dokładne, stąd decyzja o odblokowaniu i zakupie AM.
    Odblokowanie kupiłem na znanym portalu aukcyjnym (od użytkownika frixi_pl), wszystko się udało, AM działała jak należy.
    Kilka tygodni temu, podczas użytkowania nawigacja się wyłączyła. Po przesunięciu suwaka na "OFF" i z powrotem na "ON", włącza się tylko ekran startowy "Mio explore more", który po kilkunastu sekundach zaczyna migać.
    Nawigacji nie rozkręcałem, po podłączeniu do USB komputer jej nie widzi.
    Co może być uszkodzone ? W innych tematach jest napisane, że może to być wina kości. Komu mogę zlecić naprawę, bo amator raczej z tym nie poradzi ? Czy na takie usługi jest dawana gwarancja? Pozdrawiam.
    Poniżej film:
  • Poziom 10  
    Zrobiłes tą navi? mam identyczny problem
  • Poziom 13  
    Niestety jeszcze nie, navi jest w pudełku i czeka na naprawę, wkrótce zlecę naprawę na forum. Dzięki za przypomnienie.
  • Poziom 2  
    mam identyczny problem. navi odblokowana, używam automapy na SD. w trakcie jazdy automapa się zawiesza, ekran zaczyna migać, aż w końcu się wyłącza. zrobiłeś swoją moov 500?
  • Poziom 9  
    identyczny problem u mnie objawil sie pare dni temu, podziała 20 minut, zaczyna migać jak na filmie i zawieszka... jak ją ratować, zna ktoś jakieś serwisy?
  • Poziom 9  
    podbijam temat? macie jakieś pomysły jak można ją naprawić? może macie jakieś namiary na sensowny serwis?
  • Poziom 13  
    Nie będę nikogo reklamował, ale są na tym forum użytkownicy, którzy prowadzą serwisy nawigacji, mają w stopce stosowne informacje na ten temat. Za jakiś czas ktoś z nich napisze do Ciebie na pw w sprawie naprawy.
    Pozdrawiam
  • Poziom 9  
    bede czekał na wszelkie oferty naprawy :D
  • Poziom 2  
    przejechałem 3000 km z mio moov 500 i automapą i niestety problem nadal występuje. wszystko było OK przez ok. 200 km. później zaczęły się problemy - miganie ekranu, zawieszanie się automapy, całkowite zaćmienia itd.
  • Poziom 9  
    mam to samo, chyba cos nie łączy, zauwazyłem, że im bardziej równa droga tym dłużej funkcjonuje, jak tylko wpadnę w jakąs studzienkę, albo dziurę zaczyna się problem, widać taka już natura tego sprzętu żeby rozwalić się po paru latach...
  • Poziom 2  
    Mam podobny problem z Mio z tą tylko różnicą, że u mnie po tym ekranie startowym nie miga a pokazuje symbol portu USB i rozchodzące się połączenie do komputera i nawigacji. W momencie, podłączenia jej do komputera jest kolejna animacja od komputera do nawigacji i z powrotem. Proszę o pomoc
  • Poziom 9  
    nie probowałem naprawiać, kupiłem nową inną w związku z tym mam pytanie może ktoś chce za drobną kwotę odkupić tą niesprawną nawigację na częsci? mam do niej etui i sprawną ładowarkę
  • Poziom 11  
    Witam,
    Mam identyczny przypadek jak w temacie.
    Poradził sobie ktoś?
  • Poziom 10  
    Mogę podzielić się moim doświadczeniem z nawigacją. Zanikający obraz był spowodowany kablem zasilającym od zasilacza. Robił zwarcie i doprowadził do uszkodzenia. Uszkodziłem sobie 2 takie nawigacje, nie mogę teraz wgrać żadnej mapy, a po załączeniu mam tylko czerwony ekran z napisem mio explore more.