Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

X10 mini pro - świeci czerwona dioda, nie odpala

25 Sty 2013 16:23 2121 5
  • Poziom 8  
    Witam problemem dotyczy SE x10 mini pro. Po włożeniu baterii odrazu świeci czerwona dioda, tylko delikatnie( nie tak mocno jak przy ładowaniu), po podłączeniu ładowarki dioda świeci jaśniej przez co twierdze że ładuje. Podczas próby włączenia telefon zawibruje, lecz ekran zostaje czarny, klawiatura zostaje podświetlona i pojawie się charakterystyczny dźwięk włączania telefonu.
    Dodam że dotyk, ekran, taśma są w 100% sprawne ico do tego nie mam wątpliwości
    Co mogą oznaczać takie objawy?? Czy uszkodzone jest tylko oprogramowanie, czy coś więcej?? Jak bateria się troche naładuje spróbuje x10 podłączyć pod USB
    Pozdrawiam
    Darmowe szkolenie: Ethernet w przemyśle dziś i jutro. Zarejestruj się za darmo.
  • Poziom 40  
    Podstaw inną baterię.
    Jeśli będzie bez zmian to do wgrania oprogramowanie.
    Bez boxa tego nie zobisz.
  • Poziom 8  
    bateria nic nie da gdyż mam drugą płytę, z zepsutym ładowaniem i ona działa normalnie.
    dodam jeszcze że zauważyłem że po próbie włączenia, zawibrowaniu i dźwięku włączania (na czernym ekranie) gdy dotknę na ekranie miejsca gdzie normalnie jest odblokowanie telefon lekko zawibruje
  • Poziom 40  
    Wygląda na uszkodzoną taśmę lub LCD.
  • Poziom 8  
    Tak wygląda, lecz podpiąłem starą płytę i wszystko działa, więc to nie taśma, lub lcd.

    Zdania zaczynamy wielką literą i kończymy kropką. Przed wysłaniem wiadomości sprawdź pisownię używając przycisku "Pisownia" i popraw błędy. Proszę niezwłocznie poprawić swoją wiadomość.
    jayu0
  • Poziom 1  
    W przypadku taśm oryginalnych nie spotkałem się z takim problemem, problem pojawia się na niektórych zamiennikach, z tym że zamienniki na których dioda się nie świeci po prostu tej diody nie posiadają.