Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Peugeot Boxer 2007r - Peugeot Boxer Włączony zapłon po wyjęciu kluczyka

aweox 25 Jan 2013 20:22 4305 4
    aweox
    Level 2  
    Witam wszystkich.
    Moje auto to Peugeot Boxer 3 po 2006roku
    Wczoraj pojawił mi się taki problem.
    Najpierw po wyłączeniu zapłonu coś mi buczało w prawych drzwiach i przestała działać szyba(elektryczne zamykanie.
    Następnie po wyjęciu kluczyka zapłon był włączony i pokazywały mi się kontrolki na zegarze.
    W czym może być problem?

Odkryłem ze po tym jak wyjmę kluczyk, zapłon się świeci i coś pika w drzwiach, jakby ogranicznik zamka centralnego Dopiero po wyjęciu i ponownym włożeniu przekaźnika 12V50A
    zapłon gaśnie i delikatne pykanie w drzwiach też ustaje.
    Co to może być????

Jeszcze jedna sprawa która może być istotna w rozwiązaniu problemu to to że po przejechaniu kilku set kilometrów ( auto wracało z trasy) wszystko wróciło do normy tylko ten przekaźnik się nagrzewa.

Czy to może być awaria przekaźnika czy raczej zwarcie w instalacji????
    Grabka hol
    Level 2  
    Witam poradziles sobie z ta przyczyna bo mam ten sam problem
    wpgulin

Level 11  
    Mam pytanie czy ktoś rozwiązał ten temat bo mam taką samą zagadkę do rozwiązania .
    mmironm
    Level 12  
    Nie wiem czy dobrze kojarzę ten model ale sprawdził bym skrzynkę bezpieczników pod maską czy nie dostała się do niej woda , kostki do nie wchodzące oraz kostkę łączeniową znajdującą się obok tej skrzynki . W samej skrzynce niema żadnej elektroniki ale jak dostanie się tam woda mogą dziać się różne dziwne rzeczy.
    wpgulin

Level 11  
    Auto nie dotarło i problem nie rozwiązany bo nie miałem szansy zagłębić się zagadkę sorry .