Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

fiat stilo 19 jtd - Fiat Stilo 1.9jtd 115KM 2001r. kontrolka awarii oświetlenia

JACOBBBBB 25 Jan 2013 23:01 6468 8
    JACOBBBBB
    Level 10  
    Witam

Chciałbym odświeżyć temat. Mam podobny temat co kolega josephmike. sprawdziłem wszytko co było opisane w tamtym temacie. po 2 tygodniach od kąd zaczęła się świecić kontrolka dziś sama zgasła ale nie trwało to długo. Po kilku godzinach przy kolejnym odpaleniu zapaliła sie przy następnym nie świeciła...

Jestem w kropce.

Prosił bym o pomoc jakim programem do diagnostyki mógłbym znaleźć problem a także czy owy błąd zapisuje sie na komputerze. podpinałem dziś auto pod program fiatecuscan ale w chwili kontrolka sie nie świeciła i nic nie pokazało... albo źle obsługuje program...

Dziękuje z góry za pomoc
    jarciu_11
    Level 20  
    Razem z kontrolką przepalonej żarówki powinien pojawić ci się komunikat pisemny która to
    JACOBBBBB
    Level 10  
    Na desce wyskakuje tylko błąd ogólny.
    SKRZYNIA
    Level 23  
    Zgadza się jest błąd ogólny a twój problem to pewnie podświetlanie rejestracji jak zawsze w tych furach-woda w klapie
    Grzegorz Kozera
    Level 10  
    Żarówki od postojówek zmień w tylnych lampach. Masz 5W a zamontuj 10W.
    jarciu_11
    Level 20  
    A to może. U mnie jest z komunikatem i te co robiłem też zawsze jest komunikat. Sprawdz też przeciwmgielne oba.
    JACOBBBBB
    Level 10  
    klapa sprawdzona - wody brak :P wymienię jeszcze postojówki w tylnych lampach jak Grzesiek pisał może pomoże :)
    dathmore
    Level 11  
    Witam, mam ten sam samochodzik i powiem ze tego typu bledy lubi pokazywac. posprawdzaj tez wtyczki w tylnych kloszach, sciag je, przeczysc, spryskaj kontaktem i gotowe. ja mialem wlasnie podobny problm i to pomoglo, to nie koniecznie musi byc spalona zarowka, co nieraz sie przekonalem ; )
    habi7
    Level 15  
    U mnie był identyczny problem... awaria oświetlenia... chodziło o przednie lewe postojówki...
    niestety wymiana nic nie dała wiec trzeba było zacząć grzebać głębiej...
    po swtierdzeniu że nie ma napięcia na przewodach do postojówej (lewy przód)
    namierzyłym przegnity przewód w wiąze w przejściu spod błotnika pod akumulator.
    Wszystko rozebrałem, kabelek naprawiłem poprawiłem instalacje bo już kolejne kable miały ochote zacząć się przecierać i teraz mam problem z głowy..:)
    Jak żarówki nie pomogą to trzeba się nie stety brać za kabelki..:) oczywiście po sprawdzeniu bezpieczników..:)