logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak poprawić płynność filmów na SiS620-P6SET-ML z 8MB zintegrowanej grafiki?

Narik 13 Lut 2005 03:21 4333 39
Najlepsze odpowiedzi

Jak sprawić, żeby filmy działały płynnie na komputerze z płytą SiS620-P6SET-ML, 8 MB zintegrowanej grafiki i Celeronem 500 MHz?

Najlepiej odinstalować wszystkie paczki kodeków, zostawić sam ffdshow, odtwarzać film w lekkim programie (np. BestPlayer, Cinema Player albo WMP 6.4) i ustawić rozdzielczość na 800x600x16 albo 640x480x32; po wejściu w pełny ekran Ctrl+Enter film ma działać w overlayu [#1229234] [#1229622] [#1237164] Jeśli używasz napisów, filtr DivXG400 służy właśnie do overlay/napisów i działa na kartach z obsługą overlay, ale nie jest potrzebny w każdej konfiguracji i można go usunąć, jeśli tylko przeszkadza [#1230552] [#1230804] Gdy problem dotyczy także ścieżki AC3, w AC3Filter trzeba w zakładce SYSTEM przełączyć z „Direct Sound” na „Use Wave Out”, co według użytkownika usuwało przycinanie [#1608693]
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA
  • #1 1223749
    Narik
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Mam zintegrowaną kartę grafiki (8Mb) z płytą główną (256 Mb RAM) i nie mogę oglądać filmów - strasznie się "zacinają". Szukałem na własną rękę informacji na temat tej płyty i to co znalazłem daje mi dużo do myślenia:SECC2PIII- 100MHz; FC-PGA(PIII)-n/a; PPGA-Yes; FC-PGA-n/a; VIA C3- 100MHz; oraz Dual PCI IDE interfaces - support four IDE devices (PIO mode 4, DMA Mode 2, Ultra DMA 33/66). No i teraz nie wiem co mam zrobić aby rozwiązać swój probłem. Czy da się coś zrobić z tym abym mógł oglądać filmy ?
    Chyba klatkują?[h]
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 1223759
    Robert B
    Poziom 43  
    Ocena: 1412
    A jaki masz tam procesor? Bo ten chipset SiSa był wyjątkowo nieudany - grafika wręcz fatalna :(
    Czy to taki slotowo - socketowy wynalazek?
    Walczyłem kiedyś z płytą PCChipsa (M748LMRT) na takim chipsecie i dałem za wygraną.
  • #3 1226397
    Narik
    Poziom 11  
    Robert B napisał:
    A jaki masz tam procesor? Bo ten chipset SiSa był wyjątkowo nieudany - grafika wręcz fatalna :(
    Czy to taki slotowo - socketowy wynalazek?
    Walczyłem kiedyś z płytą PCChipsa (M748LMRT) na takim chipsecie i dałem za wygraną.

Mam Celerona 500 Mhz. Dysk - 8 Gb
    Podobno da się coś zrobić bo czytałem na forum, że na 330Mhz i karcie graficznej 4 Mb filmy chodzą przy odpowiednich kodekach i filtrach. Może ja też muszę coś zmienić w ustawieniach albo BIOS-sie ? Czekam na podpowiedź
  • Pomocny post
    #4 1226482
    Robert B
    Poziom 43  
    Ocena: 1412
    Na początek drivery do sprzętu (płyty):
    http://download.sis.com/
    Co do biosu, to nie podałeś producenta i typu płyty, więc skąd mam wiedzieć jakie tam masz opcje?
  • #5 1227200
    Narik
    Poziom 11  
    Robert B napisał:
    Na początek drivery do sprzętu (płyty):
    http://download.sis.com/
    Co do biosu, to nie podałeś producenta i typu płyty, więc skąd mam wiedzieć jakie tam masz opcje?

Prawdę mówiąc to już byłem na stronie SiS ale nie znalazłem nowszych wersji sterowników :(
    PS. mam tylko dwa gniazda-jedno z nich na ISA a na drugim mam już kartę sieciową ! Może są jakieś karty graficzne na ISA z min. 8-16Mb ?
    Co do BIOS-u to muszę jeszcze sam upewnić się i napiszę Ci później.
  • Pomocny post
    #6 1227571
    tzok
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 6451
    Prędzej są sieciówki na ISA a grafiki na PCI... i to nawet GF 2MX 32MB.
  • #7 1227695
    Narik
    Poziom 11  
    tzok napisał:
    Prędzej są sieciówki na ISA a grafiki na PCI... i to nawet GF 2MX 32MB.

Tu właśnie tkwi mój problem, bo sieciówkę mam na PCI a na dodatek dostawca Internetu przylutował mi kabel do karty (ze wzwgłędów bezpieczeństwa) i teraz mam tylko łącze ISA wolne ! I nie chcę "zawracać" głowy z tę kartą dost.Internet.
    Może poprostu są jakieś "przejściówki" z ISA ?
    A wracając do tematu do wciąż liczę na to, że jednak pójdą filmy na tej mojej zintegrowanej karcie 8 Mb, proces.500Hz i 256 Mb RAM - tylko może coś muszę zniemić z ustawieniami ! Czekam na podpowiedzi - to jest bardzo ważne dla mnie !!!
  • REKLAMA
  • #8 1227802
    tzok
    Grafiki na ISA były max 2MB i bardzo wolne... jak to przylutował kabel do karty - takiej komedii jeszcze nie widziałem. Co za problem go odlutować i założyć normalną wtyczkę? I co to niby za "względy bezpieczeństwa" miały by niby być?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #9 1228193
    WiesiekU
    Poziom 21  
    Ocena: 39
    Z tą kartą to raczej zapomnij o oglądaniu filmów. Procka powinno starczyć ale kup sobie np. GF2 za parę groszy. Karta ma naprawdę co robić przy filmach.
  • #10 1228283
    Narik
    Poziom 11  
    Nie będę rozpisywał się na temat "przylutowanej" karty sieciowej: tak jest i już ! bo w przypadku uszkodzenia połącznienia kabla (np. przestawiłem komputer, "dodałem..." itd) będę musiał wzywać "fachowca" z sewisu intern. no i oczywiście pokrywać koszty tej naprawy ! Poprostu się nie da jej wymienić a nie mam więcej wolnych gniazd PCI. W takim układzie może ktoś podpowie mi ta temat "rozgałęzienie" slotu PCI bo wiem, że istnieje rozgałęzienie slotu ISA na 3 długie i 2 krótkie ! Gdzie można coś takiego znaleźć i czy to jest dobre rozwiązanie ?
  • #11 1228334
    tzok
    Nie przejmował bym się zupełnie tym co mówi Twój ISP, nadal nie rozumiem zasadności ich rozwiązania i nigdy nie pozwolił bym zrobić czegoś takiego w moim komputerze! To jest niepoważne! Odetnij ten kabel sieciowy od karty i załuż na nim wtyk RJ-45. Przecież nie musisz ich wpuszczać do mieszkania, zresztą sami z siebie chyba do ciebie nie przychodzą. Jak u mnie gdzieś przetną kabel, to zgłaszam awarię, jak serwis nie zjawia się w ciągu 2-3 dni to sam usuwam usterkę i ich o tym informuję... jeszcze nigdy nic nie mieli przeciwko temu.
    Najlepiej wymień płytę a jak nie kup sieciówkę na ISA i Ge Forca alo chociaż Rivę TNT2 na PCI, nic innego nie da się zrobić, zresztą jak byś sobie wyobrażał rozgałęzienie PCI, przecież nie zmieściła by Ci się wtedy karta na wysokość w obudowie, na ISA to owszem były karty ze slotami ale to było stosowane w nietypowych, firmowych obudowach i płytach aby karty w obudowie desktop były umiejscowane poziomo a nie pionowo.
  • #12 1228345
    WiesiekU
    Poziom 21  
    Ocena: 39
    Chłopie kochany, życie jest okrutne i nic tu nie podskoczysz. Po prostu ten Twój wynalazek nie podlega takim modyfikacjom. A ten fachman po prostu odwalił kawał knota. Niestety osiągi sprzętu są wprost proporcjonalne do kasy jaką w niego wkładasz i trzeba się liczyć z tym, że co jakiś czas komputer musi nakarmić śmietnik a na jego miejsce trzeba wstawić coś nowego.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #13 1228790
    gader
    Poziom 26  
    Ocena: 21
    heh to lubie trudne zadania :)

zrob tak:
    z tego co pisales to masz juz nowe sterowniki tak ?
    dobra pobierz ten programik co jest w zlaczniku
    odpal kolejno w rozdzielczosciach:
    64ox48ox16 bit
    8oox6oox16 bit
    1o24x768x16 bit
    64ox48ox24 bit
    8oox6oox24 bit
    1o24x768x24 bit
    64ox48ox32 bit
    8oox6oox32 bit
    1o24x768x32 bit

przeslij mi screeny koncowe takie jak ten:
    Załączniki:
    • Jak poprawić płynność filmów na SiS620-P6SET-ML z 8MB zintegrowanej grafiki? test.gif (9.31 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • ddtester.sfx.exe (135.32 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #14 1229145
    Narik
    Poziom 11  
    Ok. Mam już te wyniki ! Ale nie wygląda to zbyt ciekawie:po pierwsze nie ma 24 bitów a na tych wyzszych "obrotach" monitoru to nie miałem w większości przypadków obrazu ! Ale i tak z góry dziękuję bardzo za "omawianie" moich wyników !!!
    PS. dołączam spakowane "wyniki.zip"
    Załączniki:
    • wyniki.zip (168.66 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • Pomocny post
    #15 1229234
    gader
    Poziom 26  
    dobra nie jest tragicznie :)

zrob tak:
    1 wywal wszystkie kodek packi (nimo zvidy i omamy :) )
    2 zostaw tylko ffdshow
    3 polece ci bestplayera albo to co chce ci pokazac tez mozna w
    v playerze i subedicie

wlacz bestplayera
    otworz film
    wejdz w opcje O
    zakladka opcje
    ustaw tam rozdzielczosc 8oox6oox16 lub 64ox48ox32
    okej

teraz wcisnij crtl +enter i powinien ci sie film otworzyc w overlayu
    na full screen'ie
    sprawdz i napisz czy jest ok
  • Pomocny post
    #16 1229622
    Platon
    Poziom 42  
    Ocena: 169
    hmmm zamiast bestplayera lepiej uzyc cos co nie jest nakladka na Windows Media Playera, tylko korzysta bezposrednio z DirextX. Np Cinema Player.
  • Pomocny post
    #17 1229661
    gader
    Poziom 26  
    tu nie chodzi o program (nazwe czy jak on tam korzsta zz czego)
    tylko o pewien trik z rozdzielczoscia.
  • #18 1229919
    Narik
    Poziom 11  
    gader napisał:
    dobra nie jest tragicznie :)

zrob tak:
    1 wywal wszystkie kodek packi (nimo zvidy i omamy :) )
    2 zostaw tylko ffdshow
    3 polece ci bestplayera albo to co chce ci pokazac tez mozna w
    v playerze i subedicie

wlacz bestplayera
    otworz film
    wejdz w opcje O
    zakladka opcje
    ustaw tam rozdzielczosc 8oox6oox16 lub 64ox48ox32
    okej

teraz wcisnij crtl +enter i powinien ci się film otworzyc w overlayu
    na full screen'ie
    sprawdz i napisz czy jest ok

To się nazywa fachowiec - a nie tam, już mi proponowali zerwanie przylutowanych kabli, zmianę karty i w ogóle to lepiej wymienić sobie cały komputer :) !!!
    Filmy poszły jak nie wiem co ! Tylko zauważyłem ze mniej więcej co 10 sek. urywa kawałek filmu o 0.5 sek. :( Jednak w porównaniu z tym co miałem na "początku" - niebo a ziemia ! Spoko Da się oglądać ! ale chciałbym również pozbyć się tej drobnej "usterki". Wiesz, jak nie chodziły mi filmy to nie używałem tych wszystkich kodeków i filtrów - dałem sobie z tym spokój i teraz jestem "nie co" do tyłu w tej dziezinie. Może po prostu jekieś dodatkowe parametry muszę pozmieniać w ustawieniach?
    PS. Nie zauważyłem praktycznie żadnej różnicy między "bestpalyer" i "rageplayer" - tak samo urywa. Aha - nie używałem też napisów do filmu ! Nie wiem czy to ma wpływ na efekty "wizualne".
    !!! Ale i tak DZIĘKUJĘ za pomoc !!!
  • Pomocny post
    #19 1230451
    gader
    Poziom 26  
    odpal ten film w bestplayerze
    nacisnij shift + W i zakladka
    zawansowane zobacz co tam masz za
    filtry i napisz albo screena wyslij
  • #20 1230513
    Narik
    Poziom 11  
    gader napisał:
    odpal ten film w bestplayerze
    nacisnij shift + W i zakladka
    zawansowane zobacz co tam masz za
    filtry i napisz albo screena wyslij

Wysyłam Ci screeny (2 bo nie znmieściły się na 1 obrazku) w pliku kodeki.zip
    Załączniki:
    • kodeki.zip (56.03 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • Pomocny post
    #21 1230552
    gader
    Poziom 26  
    no wlasnie...
    zostal jakis filtr nie potrzebny

to na samej gorze matrox g400 to sie stosuje TYLKO
    w kartach matrox'a model g400
    ktos z forum sie upiera aby instalowac to do ogladania fimow
    to bzdura
    jak nie ma sie tej w/w karty to bez sensu bo ten filtr
    lata dziure ............ble ble ble nie wazne

Divxg400 to narzędzie które pomaga w poprawnym odtwarzaniu filmów Divx na niektórych kartach graficznych (w szczególności Matrox z serii G4xx, oraz niektórych kartach Nvidia). Niektóre sterowniki do tych kart uniemożliwiają aktywowanie trybu "overlay" podczas oglądania filmu, którego rozdzielczość nie jest podzielna przez 32 - objawia się to skakaniem filmu i niewygładzonym obrazem. Ten krótki programik potrafi usunąć tą niedogodność. Program ponadto potrafi: manipulować kształtem obrazu (przycinać go, zmieniać proporcje), wyświetlać napisy niezależnie od programu w któym ogląda się film w wielu formatach (m.in. SubViewer 1.0, 2.0, SubRip, MicroDVD, SAMI, Sub Station Alpha 3.0, 4.0, JACOsub, DVDSubtitle, VobSub 3.0 ... 7.0, TMPlayer, SMIL-RealText, AqTitle) i jeszcze wiele innych opcji.

jak mozesz to wywal ten filtr (masz tu setup zarzuc to i potem uninstall)

http://www.tac.ee/~prr/videoutils/DivXG400.2_83.zip
  • Pomocny post
    #22 1230804
    tzok
    Ten filtr służy do wyświetlania napisów... wbrew temu co tam piszą znakomicie się sprawdza na dowolnej karcie z obsługą overlay, o wiele lepiej wyświetla napisy niż dowolny inny program - na słabych komputerach zawsze go używam w połączeniu z Media Player 6.4, sprawuje się o wiele lepiej niż Best Player, VPlayer czy AllPlayer. W takiej konfiguracji da się oglądać filmy z napisami na PII-233... jako dekoder używam ffdshow ale z wyłączonym modułem napisów i korekcji obrazu, bo jak go włącze a wyłączę G400 to film zaczyna się ciąć.

P.S.
    Kabel sieciowy i tak bym podłączył normalnie ;) dla bezpieczeństwa powinno się go odłączać np. w czasie burzy lub jeśli zostanie gdzieś po drodze przerwany a jest dość długi.
  • #23 1232494
    Narik
    Poziom 11  
    :( Morduję się z tymi kodekami od samego rana a efekty są jeszcze gorsze niż wczoraj w nocy ! Nie wiem co się dzieję ale wszystko wróciło na swój "poziom" i teraz znowu nie mogę oglądać "w miarę" płynnie filmów. :((( no, jets to "trochę" denerwujące ale będę jeszcze próbował coś z tym zrobić. Napiszę jak mi poszło
    PS. Może masz jakieś pomysły na mój "ból" ?
  • Pomocny post
    #24 1233169
    ~sojer
    Poziom 27  
    Ocena: 24
    usuń wszystkie kodeki i zainstaluj te:
    http://www.softpedia.com/progDownload/KLite-Mega-Codec-Pack-Download-15909.html

są najlepsze (lepsze od nimo!!!!!) i nie trzeba nic przy nich ustawiać. jak filmy nadal będą źle chodziły to napewno nie będzie to wina kodeków.
    mi filmy chodziły na pentium II 266, 64 Mb ram, 8 Mb grafika. troche przycinały, ale chodziły!
  • #25 1233262
    Narik
    Poziom 11  
    gader napisał:
    no wlasnie...
    zostal jakis filtr nie potrzebny

to na samej gorze matrox g400 to się stosuje TYLKO
    w kartach matrox'a model g400
    ktos z forum się upiera aby instalowac to do ogladania fimow
    to bzdura
    jak nie ma się tej w/w karty to bez sensu bo ten filtr
    lata dziure ............ble ble ble nie wazne

Divxg400 to narzędzie które pomaga w poprawnym odtwarzaniu filmów Divx na niektórych kartach graficznych (w szczególności Matrox z serii G4xx, oraz niektórych kartach Nvidia). Niektóre sterowniki do tych kart uniemożliwiają aktywowanie trybu "overlay" podczas oglądania filmu, którego rozdzielczość nie jest podzielna przez 32 - objawia się to skakaniem filmu i niewygładzonym obrazem. Ten krótki programik potrafi usunąć tą niedogodność. Program ponadto potrafi: manipulować kształtem obrazu (przycinać go, zmieniać proporcje), wyświetlać napisy niezależnie od programu w któym ogląda się film w wielu formatach (m.in. SubViewer 1.0, 2.0, SubRip, MicroDVD, SAMI, Sub Station Alpha 3.0, 4.0, JACOsub, DVDSubtitle, VobSub 3.0 ... 7.0, TMPlayer, SMIL-RealText, AqTitle) i jeszcze wiele innych opcji.

jak mozesz to wywal ten filtr (masz tu setup zarzuc to i potem uninstall)

http://www.tac.ee/~prr/videoutils/DivXG400.2_83.zip

Aha a'propos g400 - bez tego w ogóle mi filmy przestały mi chodzić ! Dziś spróbowałem z napisami i efekt był kiepski: gdy wyświetla napis to znika obraz ! Spróbuję teraz jeszcze tego klmcodec118.exe i dam znać ! pozrawiam wszystkich i dzięki !!!
  • #26 1235778
    gader
    Poziom 26  
    :\ ffdshow sam i juz powinno isc
    ---------
    dobra a teraz troche off-topic
    moje zmagania z divixem na wolnych procach:

1) p200MMX/96mb/riva 128-4mb wynik liczony raczej w SPF a nie w FPS'ach

2) cel466/32mb/i810-1mb kiepsko ale dzialalo (kolory do kitu troche ale...)

3) PIII450/64mb/ATI spoko ale bez DD-5.1

tak wiec nie mam pojecia jak ludzie ogladaja filmy (divx nie mpeg-1)
    na sprzetach klasy PII 233 266 i wogole ponizej 450 megow

mowie tu o ogladaniu a nie patrzeniu na cos co przypomina obraz

najwiekszy chyba problem to overlay w kartach nie zawsze jest dostepny
    w standardowym sterowniku albo trzeba uaktualniac albo
    obnizac rozdzielczosc i kolorki lub odswierzanie
    -------------------------
    co o tym sadzicie??
    moze sie ktos wypowie na temat movixa bo nie mialem do czynienia
    z tym (jakie minimum aby ogladac divixa na 2 plytach z dzwiekiem DD-5.1)
  • Pomocny post
    #27 1237164
    frogi4
    Poziom 14  
    Ocena: 15
    Zainstaluj VLC media player. On ma wlasne kodeki, nie ingeruja w system, wiec nic nie namieszasz, a ostatnia wersja 0.8.1 naprawde ladnie dziala nawet na plytach ze slabymi kartami graficznymi. Mi na i815 wszystko sie cielo przy procesorze PIII800 a na tym playerze chodzi pieknie.
    Rada na to tez jest linux, zwlaszcza dystrubucje dedykowane jak movix, geexbox.
  • #28 1237421
    ~sojer
    Poziom 27  
    Ocena: 24
    gader napisał:

tak wiec nie mam pojecia jak ludzie ogladaja filmy (divx nie mpeg-1)
    na sprzetach klasy PII 233 266 i wogole ponizej 450 megow

mowie tu o ogladaniu a nie patrzeniu na cos co przypomina obraz

najwiekszy chyba problem to overlay w kartach nie zawsze jest dostepny
    w standardowym sterowniku albo trzeba uaktualniac albo
    obnizac rozdzielczosc i kolorki lub odswierzanie

wszystko zależy od poziomu kopresji DivX. wiadomo że filmy mocno spakowane będą się ciąć, a słabiej nie. druga sprawa to sprzęt na jakim to odtwarzasz, ja miałem kompa 266 sprowadzonego z Niemiec, gdzie robił za jakiś lokalny serwer. był naprawde bardzo dobrej jakości i nie można go porównywać z polskimi złomowatymi komputerami o podobnej prędkości zegara. osobiście śmieszą mnie takie konstrukcje jak SIS, robione tylko po to żeby można było wsadzić jak największego procka nie licząc się z wydajnością.
  • #29 1237665
    tzok
    Podstawą jest NIE posiadanie płyty z chipsetem VIA lub SiS... po drugie trochę myślenia podczas konfiguracji systemu i odpowiedni dobór systemu, playera i kodeków.
    Jeśli chodzi o system to w zasadzie im starszy tym lepszy... ale żeby nie przesadzać to Win98SE będzie najlepszym wyborem. Jako odtwarzacz standardowy WMP 6.0 lub 6.4 NIE nowszy. Ważna jest karta VGA obsługująca nakładkę (Overlay) i dobre sterowniki (np. NIE najnowsze ForceWare do Rivy TNT). Kodeki - preferuję DivX3.11;) Dynamite do starszych filmów i DivX 5.1 do nowszych, ewentualnie może być FFDShow i wreszcie filtr DivX G400 do odtwarzania napisów.
    W takiej konfiguracji da się oglądać filmy Div3 na PII 233 na i440LX (i to z wyłączonym cache L2 bo mi się uszkodził) i Div3 oraz DivX (DivX 4/5) na Celeronie 366 na ALi Aladdin PRO (nie polecam jednak tego chipsetu, nie jest tak tragiczny jak VIA Apollo PRO ale do BXa mu daleko).
  • #30 1239561
    gader
    Poziom 26  
    dobra dobra a co z dd5.1(ac3)?

Podsumowanie tematu

✨ Problem z płynnością odtwarzania filmów na płycie głównej z chipsetem SiS620-P6SET-ML i zintegrowaną grafiką 8MB wynika głównie z ograniczeń sprzętowych i słabej wydajności układu graficznego. Procesor Celeron 500 MHz oraz 256 MB RAM to minimalne parametry, które mogą pozwolić na oglądanie filmów, ale wymaga to odpowiedniej konfiguracji systemu, sterowników i kodeków. Zalecane jest użycie sterowników ze strony SiS, jednak nowsze wersje mogą być niedostępne. W przypadku braku możliwości wymiany karty graficznej na PCI (ze względu na nietypowe podłączenie karty sieciowej na PCI i wolne tylko gniazdo ISA, które nie obsługuje nowoczesnych kart graficznych), należy skupić się na optymalizacji oprogramowania.

Rekomendowane jest usunięcie zbędnych pakietów kodeków, pozostawienie tylko ffdshow oraz użycie odtwarzaczy korzystających bezpośrednio z DirectX, np. Cinema Player lub BestPlayer z włączonym trybem overlay i odpowiednio dobraną rozdzielczością (np. 800x600x16 bit). Filtr DivX G400, choć dedykowany kartom Matrox G400, może pomóc w poprawie odtwarzania napisów i obrazu na innych kartach z obsługą overlay. Warto unikać nakładek na Windows Media Player i stosować kodeki z pakietu K-Lite Mega Codec Pack, które są stabilne i nie wymagają skomplikowanych ustawień.

Dodatkowo, problem z dźwiękiem AC3 można rozwiązać przez zmianę ustawień w AC3filter z "Direct Sound" na "Use Wave Out", co eliminuje przycinanie filmów z dźwiękiem wielokanałowym. Wskazano, że starsze systemy operacyjne (np. Windows 98SE) oraz starsze wersje odtwarzaczy (WMP 6.0/6.4) mogą lepiej współpracować z tym sprzętem. Ogólnie, sprzęt z chipsetem SiS i zintegrowaną grafiką 8MB jest ograniczony i nie pozwala na komfortowe odtwarzanie filmów wysokiej jakości, ale przy odpowiedniej konfiguracji i doborze oprogramowania można uzyskać zadowalającą płynność.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA