Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Europejski lider sprzedaży techniki i elektroniki.
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Zmywarka Whirlpool ADG 6560/1 IX - mruga lampka start

kerad12 27 Sty 2013 10:16 5094 11
  • #1 27 Sty 2013 10:16
    kerad12
    Poziom 7  

    Witam. Od pewnego czasu mam problem z tą zmywarką. Po włączeniu zmywarka odpala, zapala się zielona kontrolka start, zaczyna pobierać wodę a po około 30 sekundach zaczyna mrugać kontrolka start i zmywarka wypuszcza wodę. Po przytrzymaniu przycisku start zmywarka się wyłącza i po ponownym uruchomieniu cykl zmywania działa poprawnie. Jest tak na każdym programie. Wszystkie filtry już przeczyściłem, ale cały czas zmywarka nie działa. Proszę o pomoc.

    0 11
  • #3 27 Sty 2013 14:20
    movzx
    Poziom 39  

    kerad12 napisał:
    po około 30 sekundach zaczyna mrugać kontrolka start
    W tym momencie "robienie testu" jest niepotrzebne, bo wygląda na to że zmywarka sama zgłasza co ją boli. Zanim dasz się wpuścić w analizowanie pięknych diagramów, policz ile razy ta kontrolka mruga ;)

    1
  • #5 27 Sty 2013 14:45
    movzx
    Poziom 39  

    czolgista napisał:
    to jest dziwne dlatego ten test mógłby coś pokazać ew-wykasować ten błąd.
    Dobrze wiesz że przytrzymanie przycisku kasuje błąd.
    Myślę że warto wstrzymać tą nieco akademicką dyskusję do czasu policzenia mrugnięć ;)

    0
  • #6 27 Sty 2013 15:07
    peter falk
    Specjalista AGD

    Taka prośba do czolgisty: użyj ALT+PrtSc . Nie rób zdjęć obrazu monitora.

    0
  • #7 27 Sty 2013 17:24
    kerad12
    Poziom 7  

    kontrolka mruga cały czas aż do momentu wyłączenia. Może to trwać 15 minut, a nawet więcej. Cały czas mruga kontrolka. Ręczne wyłączenie kasuje błąd.

    0
  • #8 28 Sty 2013 22:27
    kerad12
    Poziom 7  

    Dzisiaj miałem czas i przeliczyłem ilość mrugnięć kontrolki. Kontrolka po wypuszczeniu wody mruga 11 razy, następnie ok. 2 sekundy przerwy i znów 11 razy, i tak przez cały czas aż do momentu skasowania. Ponowne uruchomienie kasuje błąd i jest ok. Przechodzi bez problemu cały cykl. Może ktoś pomóc w tej sprawie? Pozdrawiam

    1
  • #10 29 Sty 2013 10:58
    kerad12
    Poziom 7  

    Też o tym myślałem. Ma ktoś może rysunek serwisowy?

    0
  • #11 29 Sty 2013 20:24
    movzx
    Poziom 39  

    kerad12 napisał:
    Ma ktoś może rysunek serwisowy?
    Przecież w tamtym temacie kolega plp porobił takie ładne zdjęcia. Wszystko widać jak na dłoni.

    0
  • #12 29 Sty 2013 22:23
    kerad12
    Poziom 7  

    Dziękuję wszystkim za pomoc, sprawa załatwiona. Pod filtr dostały się kawałki szkła ze szklanki, która zbiła się podczas zmywania i to było przyczyną. Bo wyczyszczeniu wszystko działa jak należy. Pozdrawiam

    0
TME logo Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
TME Logo