Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

renault scenic 1.6 16V '00r - nie odpala, pali bezpiecznik nr.2

adamś2525 28 Jan 2013 20:47 11403 8
Automation24.pl
    adamś2525
    Level 18  
    Witam pali bezpiecznik nr.2w komorze silnika nie posiadam schematu ale ten bezpiecznik zasila przekaznik pompy paliwa i przekaznik obok niego zwarcie jest na przekazniku tym drugim w układzie zasilania pompy jest wszystko ok. za pomoc z góry dziękuje i pozdrawiam.
  • Automation24.pl
    Anonymous
    Anonymous  
    adamś2525
    Level 18  
    Jest instalacja gazowa sekwencja
  • Automation24.pl
    adamjur1
    Level 41  
    No to pewnie padła pompa paliwa na zwarcie ( zajeździła się przy za małym poziomie paliwa w zbiorniku - nie miało jej co chłodzić)
    Częste przy pojazdach z LPG...
    Pozdr. J.
    ps
    mam 7-dmy samochód na gazie i w trzech padały pompy...
    Teraz w Reni z silnikiem 2,0 16V zawsze wożę co najmniej 20 litrów "zupy"
    adamś2525
    Level 18  
    Witam.Panowie pompka nie mogła paść skoro po odłączeniu pompki pali dalej bezpiecznik.
    fazior
    Conditionally unlocked
    Witam mi według techa pokazuje 2 skrzynki bezpieczników w komorze silnika.W jednej bezpiecznik nr 2 jest ABS a w drugiej klimatyzacja.Nie wiem czy to zmienia postać rzeczy ale warto sprawdzić
    DaroMz
    Level 11  
    Czy problem rozwiązany ? Mam niestety taki sam. Wyczytałem ze bezpiecznik jest od sterowania silnika. Pali się niespodziewanie nie wiem gdzie szukać problemu. LPG tez jest. Na paliwie trochę szarpie przez wtryskiem paliwowe w najbliższym czasie wymienię lub wyczyszczenie.

Dodano po 32 [sekundy]:

Czy problem rozwiązany ? Mam niestety taki sam. Wyczytałem ze bezpiecznik jest od sterowania silnika. Pali się niespodziewanie nie wiem gdzie szukać problemu. LPG tez jest. Na paliwie trochę szarpie przez wtryskiem paliwowe w najbliższym czasie wymienię lub wyczyszczenie.
    jacolino75
    Level 19  
    Ten bezpiecznik oprócz pompki paliwa zasila również cewki zapłonowe,a także przekaźnik główny,który to z kolei zasila wtryskiwacze,zawór odpowietrzenia zbiornika paliwa oraz grzałkę sondy no i oczywiście sterownik silnika.pozdr.
    interiaPL11
    Level 1  
    Mam ten sam problem.Po wizycie w myjni zaczął chodzić na 3 cylindry,po ok.pół h mu przeszło.Wczoraj rano odpalił znowu na 3 cyl. a po około 10km zrobił buuu...i zero reakcji.Szybkie przełączenie na LPG,przejechał jeszcze z 2km ale zgasł.W mojej instalacji nie mam możliwości odpalenia awaryjnie na LPG.Na benzynie ani drgnie.Nie słyszę pompy paliwa.Nie wyświetla check ani serwis.Liczyłem na bezpiecznik ale napewno nie to skoro jest wspólny z cewkami bo na LPG szedł.Nie mam pomysłu co dalej,co mogłem zalać na myjni.
    Dodam,że jak wykręcałem cewki w dwóch gniazdach stała woda czyli wlała się po myciu.
    Nie mam pomysłu co dalej?