Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Behringer cx 2310 - jak on tnie ??

REPSOL46 29 Jan 2013 21:01 1095 3
    REPSOL46
    Level 17  
    Witam, nabyłem behringer cx 2310. Podpinam system PA pod Stereo 2-way. A więc Basy i Góry. Low i High. Interesuje mnie jedno -

z tyłu jest przycisk Xover freg. tym przyciskiem zmieniam czy chcę ustawić odcięcie dla góry, czy dla dołu. OK !! Interesuje mnie :

- Skoro mam już ustawione odcięcie dla dołu - to słyszę Basy głośniej niż góry - jeśli ustawiam odcięcie dla góry słyszę głośniej górę. Jak zrobić żeby odciąć np basy do 120HZ potem dziura i góry od np. 700HZ w wzwyż ??

Czy to tak nie działa. Czy to śmiga tak jak jest pokazane na pokrętle - ze np. odcinając bas do 120 HZ tnę górę od 1k2 tak jak pisze na wskaźniku pokrętła ??

Za chiny tego nie czaje...

Ew. wracam do początku.
    - Skoro mam już ustawione odcięcie dla dołu (np. do 120) to potem wciskam xover freq i odcinam górę np. 700hz wzwyż i tak już mam a dół gra tak jak mu ustawiłem wcześniej. ???
    Grzesiek Lca
    Level 15  
    Z tyłu masz XOFER FREQ 1x lub 10x. Jak wciśniesz ten przycisk to nie masz podziału dla np.: 120Hz tylko 1200Hz. Przecież to proste i logiczne! Odcinając na 120Hz góra będzie grała od 120Hz,a dół do 120Hz. To co kombinujesz nie ma żadnego sensu i logiki. Bas do 120Hz, a góra od 700Hz. A co z pasmem 120Hz - 700Hz??
    kozpaw
    Level 14  
    Przycisk Xover służy do zmiany cięcia x1 i x10 czyli poprostu jak masz wciśnięte x1 to podział jest tak jak opisany (czyli np 120Hz) a jak masz w pozycji x10 to masz podział 1,2khz. Tu się nie ustawia nic oddzielnie dla góry a oddzielnie dla dołu.
    Poprostu ustaw tak żeby był w pozycji x1 i ustaw sobie podział np120Hz lub niżej i więcej nie kobminuj, wtedy bas zagra do 120Hz a górki od 120 Hz.
    REPSOL46
    Level 17  
    Ok czaje !! :) THX !! wielkie !!
    temat do zamknięcia !!

Jeszcze Kolega nie zapamiętał, że należy własny temat samemu zamykać?
    3.1.17. Zabronione jest publikowanie wpisów obniżających ogólny poziom dyskusji, wynikających z lenistwa lub zawierających roszczeniowy charakter wypowiedzi.
    A prawie dwa lata na Forum...
    (dj-MatyAS)