Witam,
Praktycznie już wybrałem kuchnię, do wybrania zostały tylko kolory oraz sprzęt agd.
Muszę kupić:
1. Lodówko-zamrażarka wolnostojąca. max65cm głębokości, 60cm szerokości. Pojemność całkowita ~300 l lub więcej. Dolna zamrażalka. Kolor inox.
2. Piekarnik do zabudowy - 60cm szerokości. Słupkowy. Kolor Inox.
3. Mikrofala do zabudowy - 60cm szerokości. Słupkowa (nad piekarnikiem). Inox
4. Płyta indukcyjna 400V. 60cm szerokości. 4 pola grzejne. Przy okazji pytanie - czy wszystkie płyty indukcyjne samodzielnie wykrywają wielkość garnka?
5. Zmywarka do zabudowy. 45cm szerokości. Panel zakryty.
6. Okap - kominowy, skośny, szklany. 60cm szerokości.
Dodatkowe info:
Pikarnik i mikrofala - najlepiej jednej marki. Mikrofala będzie służyła tylko do rozmrażania i podgrzewania. Najtańsza możliwa. Typy - whirpool i mastercook (a może polecacie coś innego?) Jakie jest Wasze doświadczenie z tymi markami.
Piekarnik jak najlepsza klasa energetyczna.
Lodówka, dobrze, żeby miała chillbox. No frost/low frost. Bardzo ważna klasa energetyczna - max ~220 kWh/rok.
Płyta indukcyjna. Tutaj wielkiego wyboru nie ma, coś absolutnie najtańszego, co trzyma jakiś poziom. Np. o płytach Amica czytałem, że bardzo się psują. Doradźcie coś solidnego z grupy płyt budżetowych.
Okap - wybiorę jakiś najtańszy. Tutaj chyba wielkich różnic nie ma.
Zmywarka, zero pomysłów. 45cm szerokości i ukryty panel, to wszystko.
Pozdrawiam,
xarte
Praktycznie już wybrałem kuchnię, do wybrania zostały tylko kolory oraz sprzęt agd.
Muszę kupić:
1. Lodówko-zamrażarka wolnostojąca. max65cm głębokości, 60cm szerokości. Pojemność całkowita ~300 l lub więcej. Dolna zamrażalka. Kolor inox.
2. Piekarnik do zabudowy - 60cm szerokości. Słupkowy. Kolor Inox.
3. Mikrofala do zabudowy - 60cm szerokości. Słupkowa (nad piekarnikiem). Inox
4. Płyta indukcyjna 400V. 60cm szerokości. 4 pola grzejne. Przy okazji pytanie - czy wszystkie płyty indukcyjne samodzielnie wykrywają wielkość garnka?
5. Zmywarka do zabudowy. 45cm szerokości. Panel zakryty.
6. Okap - kominowy, skośny, szklany. 60cm szerokości.
Dodatkowe info:
Pikarnik i mikrofala - najlepiej jednej marki. Mikrofala będzie służyła tylko do rozmrażania i podgrzewania. Najtańsza możliwa. Typy - whirpool i mastercook (a może polecacie coś innego?) Jakie jest Wasze doświadczenie z tymi markami.
Piekarnik jak najlepsza klasa energetyczna.
Lodówka, dobrze, żeby miała chillbox. No frost/low frost. Bardzo ważna klasa energetyczna - max ~220 kWh/rok.
Płyta indukcyjna. Tutaj wielkiego wyboru nie ma, coś absolutnie najtańszego, co trzyma jakiś poziom. Np. o płytach Amica czytałem, że bardzo się psują. Doradźcie coś solidnego z grupy płyt budżetowych.
Okap - wybiorę jakiś najtańszy. Tutaj chyba wielkich różnic nie ma.
Zmywarka, zero pomysłów. 45cm szerokości i ukryty panel, to wszystko.
Pozdrawiam,
xarte