Witam, na wstępie chce zaznaczyć, że jestem laikiem w sprawach naprawy kuchenek gazowych, także proszę o wyrozumiałość. Gasł mi jeden palnik w powyższej kuchence i okazało się, że termopara z tego palnika jest uszkodzona. W mojej kuchence posiadam jednoprzewodową, a kupiłem dwu. Wiem, że zero trzeba podłączyć do korpusu zaworu danego palnika. Teraz moje dwa pytania:
1. Czy odkręcając jedną z dwóch na zdjęciu pokazanych śrubek trzymających zawor i i przykręcając na niej z powrotem moje "zero" termopary nie rozszczelniam tego zaworu? Czy wystarczy po prostu przykręcić mocno tą śrubkę z powrotem?
2. Czy jeśli w jednym palniku wymieniłem termoparę z jednoprzewodowej na dwuprzewodową to w drugim palniku muszę zrobić to samo czy w drugim palniku może zostać termopara jednoprzeodowa jeśli działa?
Z góry dziękuje za podpowiedź
1. Czy odkręcając jedną z dwóch na zdjęciu pokazanych śrubek trzymających zawor i i przykręcając na niej z powrotem moje "zero" termopary nie rozszczelniam tego zaworu? Czy wystarczy po prostu przykręcić mocno tą śrubkę z powrotem?

2. Czy jeśli w jednym palniku wymieniłem termoparę z jednoprzewodowej na dwuprzewodową to w drugim palniku muszę zrobić to samo czy w drugim palniku może zostać termopara jednoprzeodowa jeśli działa?
Z góry dziękuje za podpowiedź