Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Gorenje WA 60129 - W czasie wirowania następuje do zatrzymania zegara

jacek6600 01 Feb 2013 12:08 4143 5
    jacek6600
    Level 11  
    Pranie i płukanie przebiega normalnie do momentu ostatniego wirowania. Gdy włącza się program wirowanie, program działa do momentu, gdy na wyświetlaczu pojawi się 8-9 minut do końca działania programu. W tym momencie wirowanie "zawiesza się" skacząc na wyświetlaczu z 8 na 9 minut i tak w kółko. Częstotliwość skoku z programu z 8 na 9 i z 9 na 8 trwa co ok. pół minuty. W związku z tym, że jest to ostatni etap prania, proces prania trwa w nieskończoność do chwili, aż nie wyłączy się pralki ręcznie.
    eciu
    Level 10  
    Witam podczepiam się pod temat mam podobny problem z tym że zatrzymuje sie licznik na 14-13 minutach i nie drgnie dalej
    Kodani
    Level 2  
    Witam. Czy wiadomo co poszło w tej pralce? mam podobną awarię w Gorenie WA 60149
    Kodani
    Level 2  
    Dzięki za podpowiedź. Rozebralem dzisiaj pralkę. Pasek wygląda dobrze. O dziwo podczas dzisiejszego prania wszystko działało w niej jak trzeba. Zobaczę co dalej z nia będzie. Skonczy się pewnie na wezwaniu fachowca ale widać jeszcze nie czas.
    eciu
    Level 10  
    Wiesz co u mnie problem pozostał rozebrałem panel przedni poczyściłem ale usterka nadal występuje - co zauważyłem - że program się zacina i wcześniej uderzałem w okolicach programatora - ale wystarczy - POCZEKAĆ i sama przejdzie po kilku minutach na następny tryb