Witam. Zauważyłem że przerabiany jest temat rozrządu. W związku z tym chciałbym się podpiąć. Mam Clio2 1.9d 64KM F8Q. Zregenerowałem pompę wtryskową LUCAS DPC bo padło łożysko. Zamontowałem ją do silnika i przy okazji chciałem wymienić sam pasek rozrządu. Ustawiłem (zgodnie z zamieszczonym rysunkiem na opakowaniu) koło wałka rozrządu na gdz.12 , koło pompy na gdz.3, pasek w/g znaków na nim zamieszczonych i dalej do wału (wał również pokrywał się znakami z paskiem i był w odpowiednim położeniu). Wszystko się zgadzało. Naciągnąłem pasek. Moje pytanie zanim podejmę próbę odpalenia dotyczy ustawienia wałka rozrządu- czy po ustawieniu na znaki w/g opisu na gdz.12 i obróceniu go o 360st. ponownie na gdz.12 zachowuje się tą samą kolejność otwarcia zaworów. Nie jestem w 100% pewien czy po odpaleniu nie uszkodzę w ten sposób zaworów. To samo dotyczy pompy paliwa, czy obrót o 360st. ma wpływ na kolejność podawania paliwa na cylindry.Wyczytałem gdzieś na forum że po takim obróceniu paliwo podane zostaje nie na 1 ale na 4 cylinder. W jaki sposób najlepiej to poustawiać żeby wszystko współgrało. Bardzo proszę o podpowiedzi, szkice, itp. na tym forum albo na priw. laki73(malpa)onet.eu