Witam,
mój Peugeot Partner 1.4 benzyna + LPG 2005r.
gasł mi jak hamowałem przed np skrzyżowaniem, musiałem mu trzymać obroty i dodatkowo czasami tracił moc w trakcie jazdy, zaczynał szarpać i po dodaniu gazu na maksa po chwili duszenia wyrywał do przodu i już jechał normalnie
Z sygnalizowanych usterek miał błąd sondy lambdy
Wymieniłem:
cewki zapłonu - u mnie nie ma przewodów tylko na świece wchodzi moduł cewek
sondę lambdę
komplet filtrów: powietrza, paliwa i oleju
pół roku wcześniej (czerwiec) wymieniłem świece i filtry gazu
Ustały powyższe problemy ale pojawił się nowy:
po odpaleniu silnik gaśnie czasami uda się podtrzymać go na wyższych obrotach (3-4 tyś) trochę nie równo chodzi ale jak chwilę pochodzi to już nie gaśnie, jak się nie uda i zgaśnie to trzeba go długo kręcić i po dłuższej chwili odpali
ale teraz przy niskich temperaturach otoczenia, jak zgaśnie po odpaleniu to drugie długie kręcenie rozładowuje akumulator i dup...
Po podłączeniu kablami do innego auta po długim kręceniu odpali.
Sprawdziłem paliwo przy odpalaniu dochodzi.
Pojawiły się nowe błędy:
P0609 Wewnętrzny moduł kontroli sterownika - nieprawidłowe napięcie Vss „B"
P1327 Nieprawidłowa funkcja zmiany kąta wyprzedzenia zapłonu
Czy to może być związane z czujników położenia wału korbowego lub wałków rozrządu a jak nie to co?
mój Peugeot Partner 1.4 benzyna + LPG 2005r.
gasł mi jak hamowałem przed np skrzyżowaniem, musiałem mu trzymać obroty i dodatkowo czasami tracił moc w trakcie jazdy, zaczynał szarpać i po dodaniu gazu na maksa po chwili duszenia wyrywał do przodu i już jechał normalnie
Z sygnalizowanych usterek miał błąd sondy lambdy
Wymieniłem:
cewki zapłonu - u mnie nie ma przewodów tylko na świece wchodzi moduł cewek
sondę lambdę
komplet filtrów: powietrza, paliwa i oleju
pół roku wcześniej (czerwiec) wymieniłem świece i filtry gazu
Ustały powyższe problemy ale pojawił się nowy:
po odpaleniu silnik gaśnie czasami uda się podtrzymać go na wyższych obrotach (3-4 tyś) trochę nie równo chodzi ale jak chwilę pochodzi to już nie gaśnie, jak się nie uda i zgaśnie to trzeba go długo kręcić i po dłuższej chwili odpali
ale teraz przy niskich temperaturach otoczenia, jak zgaśnie po odpaleniu to drugie długie kręcenie rozładowuje akumulator i dup...
Po podłączeniu kablami do innego auta po długim kręceniu odpali.
Sprawdziłem paliwo przy odpalaniu dochodzi.
Pojawiły się nowe błędy:
P0609 Wewnętrzny moduł kontroli sterownika - nieprawidłowe napięcie Vss „B"
P1327 Nieprawidłowa funkcja zmiany kąta wyprzedzenia zapłonu
Czy to może być związane z czujników położenia wału korbowego lub wałków rozrządu a jak nie to co?