Witam co możecie mi powiedzieć złego i dobrego o audi produkowanym po 2000 roku? To chyba model b6 o ile sie nie mylę. Planuje zakupić takowe w maju, kwotę jaką mam zamiar przeznaczyć to ok 15-18 tysięcy. Skłonny jestem raczej kupować diesla, kusi mnie motor 2.5 choć przy zakupie będę kierował sie raczej stanem technicznym auta niż jego osiągami. Odnośnie doboru silnika to auto będę używał do dojazdów do pracy i wypadów na miasto (do pracy mam jakieś 8km), nieraz zdarza mi sie wypad na lotnisko (ok 100km), no i na początku auto będzie musiało przejechać ok 1800km z Polski do Uk. Wersja mimo ze bardziej podoba mi sie sedan to pewnie kombi ze względu na praktycznosc. Pytanie na co zwracać uwagę przy zakupie, typowe usterki tego modelu auta i jakich silników nawet nie brać pod uwagę. Mam komputerek diagnostycznych wiec błędy sobie zczytam o ile oczywiście ich nie zresetuja. No i jaka jest żywotność silników. Kupić auto z 120 tys. km przebiegu to jak tygrac w totka, przebieg 220-260 już wydaje sie być realny. Tylko ile takie silniki mogą pociągnąć jeśli sie dba o nie.