Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Elektroda.pl
Relpol przeka幡ikiRelpol przeka幡iki
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Mondeo MKIII 2.0 TDDI - Nawali這 ladowanie akumulatora

gieniek 23 May 2013 17:20 30867 40
  • #31
    gieniek
    Level 12  
    Zrobilem takie doswiadczenie, podlaczylem bezposrednio "+" z akumulatora pod pin z pomaranczowo zoltym kablem ( na ktorym powinno byc napiecie aku, ale go nie ma) opdalilem silnik i kontrolka sie nie zapalala, ladowanie bylo tylko dziwnie skakalo od ok 14.2 do 15V. Jak wlaczylem jakis odbiornik odrazu ladowanie sie wysypywalo, zapalala sie kontrolka i ladowanie znikalo.
    Znalazlem gdzies w sieci ze na pomaranczowo-zoltym kablu powinno byc napiecie aku, na bialym powinno byc ok 9V ( u mnie jest 8.6) a na brazowaym ok 1V ( u mnie jest 0.02V)

    Dodam ze przez bezpiecznik 30 7.5A ( bezpiecznik "czujnik akumulatora" czy jakos tak) zlaczany jest przekaznik silnika i pompy wtryskowej, z opisu bezpiecznikow wynika ze ten bezpiecznik zabezpiecza tylko wzbudzenie alternatora, moglby ktos to potwierdzic?
  • Relpol przeka幡ikiRelpol przeka幡iki
  • #32
    bizon_78
    Level 2  
    Witam mam podobny problem. W moim mondku 豉dowanie pojawia這 si po ok 20 - 30 min. Pojecha貫m do mechesa i powiedzia, 瞠 nale篡 zrobi alternator. Wyci庵n i wysz這, i nie ma szczotek i uszkodzony jeden z pier軼ieni 郵izgowych. Wymieni dwa. Zamontowa i 豉dowanie 15,08 - 15,50 na akumulatorze. Za jak sprawdzi貫m na masie silnika to dochodzi do 16,08. Mruga o鈍ietlenie. Kaza貫m mu regulator wymieni. Lecz on stwierdzi 瞠 豉dowanie idzie przez kompa i tam trzeba co zmieni, ale nie wie co. Dziwne jest to, i jak do niego pojecha貫m to takiego czego nie by這 ?Znaczy raz by這 raz nie. Jak by這 to r闚ne. Co to mo瞠 by? Czy m闚i prawd czy mnie robi w konia ? I jak to sprawdzi ?
    POMOCY !
  • Relpol przeka幡ikiRelpol przeka幡iki
  • #33
    andrzej20001
    Level 43  
    Na 3 pinie wtyczki masz mie napi璚ie jak na akumulatorze po rozruchu.
  • #34
    benyy1
    Level 17  
    gienek pod mask poszukaj bezpiecznika o warto軼i 3a lub 1a nie pami皻am i sprawd czy dobry
  • #35
    gieniek
    Level 12  
    bezpieczniki sa ok.
    Doszlo do tego ze zegary sie wylaczaja podczas jazdy. Zastanawia mnie czy gem moze byc jakos powiazany z ladowaniem. (wiem ze podobno steruje tylko kontrolka ladowania na zegarach, ale czy cos wiecej?)
  • #36
    helmud7543
    Level 43  
    Sprawd czy klemy do akumulatora s dobrze dokr璚one. Je郵i nie - zegary b璠 gasn望 np: na wstrz御ach.
  • #37
    1972mg
    Level 8  
    Witam. Mam problem z alternatorem.Mianowicie po wymianie reg.nap.豉dowanie by這 ok, ale po pewnym czsie wszystko pad這. Wymieni貫m alt.na drugi i 豉dowanie wynosi mi璠zy 14,57 a 15,63.Po odpaleniu silnika praca jest nie r闚na.Gdy w陰cze 鈍iat豉 to raz 鈍iec mocniej a za chwil s豉biej.Podczas jazdy czsem autem szarpie jak bym co ci庵mo ,a na luzie trz瘰ie silnikiem... Prosz o pomoc, i z g鏎y dzi瘯uj...Pozdrawiam.
  • #39
    User removed account
    User removed account  
  • #40
    1972mg
    Level 8  
    Witam.Po przej瞠niu intalacji nie znalaz貫m 瘸dnego uszkodzenia przewod闚,bezpieczniki s ok.ζdowanie dalej skacze oraz nier闚na praca silnika.Przypadkowo przecio貫m pomaraniczowy przew鏚 od alternatora i wtedy wszystkie obiawy ustapi造.Posprwwdzeniu豉dowania wynosi這 13,95-14.10 V.Prosz o pomoc gdzie jest problem ? Pozdrawiam.
  • #41
    User removed account
    User removed account