Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

KENWOOD KDC-WF431 - Podłączony wzmacniacz nie działa

07 Lut 2013 10:05 1905 2
  • Poziom 2  
    Witam wszystkich.
    Posiadam radio KENWOOD KDC-WF431 z wyjściem RCA rear oraz wzmacniacz Virtual Reality VRA1.0. Chciałem podłączyć sprzęt ze sobą aby razem umilały czas w trakcie jazdy :)
    Niestety po podłączeniu zasilania +12V z akumulatora, remote z radia oraz GND do karoserii, + i - ze wzmacniacza do skrzyni, RCA z radia do wzmacniacza nic się nie dzieje - cisza.
    Nie sprawdzałem czy jest prąd na wszystkich kablach, które zostały podłączone, nie wiem również czy radio ma specjalne ustawienia do sterowania wzmacniaczem.

    Ktoś z Was ma jakiś pomysł co może być nie tak? Co powinienem spróbować zrobić. Może ktoś miał taki sam problem i sobie z nim poradził.
  • Poziom 34  
    A skąd wiesz ze wzmacniacz jest sprawny, które kontrolki palą się na wzmacniaczu?
  • Poziom 2  
    Tak twierdził sprzedawca wzmacniacza i miał rację. W Kenwood KDC-WF431 wzmacniacza nie podłącza się do REMOTE tylko pod P.CONT/ANT.CONT. Przy podłączeniu z REMOTE dioda wzmacniacza świeci bardzo słabiutkim światłem czego nie widziałem w dzień.
    Także aby podłączyć ten model radia ze wzmacniaczem należy wyprowadzić kabel z radia od P.CONT/ANT.CONT do REMOTE we wzmacniaczu.
    Zainteresowanych instrukcją obsługi tego radia zapraszam tu: link