Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

radio sam.,interconti, CD3978W - radio sam. jak podłączyć??

K.Maciej 07 Feb 2013 11:56 2454 5
    K.Maciej
    Level 9  
    Witam zakupiłem samochód i poprzedni właściciel zdemontował swoje radio i dał mi w zamian właśnie interconti CD 3978W. kostka w samochodzie nie pasuje do tej w radiu i teraz nie wiem gdzie w radiu jakie piny są.
    Proszą o pomoc i z góry dziękuje.
    ps. dodaje zdjęcia radia i kostki jest tam jakiś schemat naklejony tylko nie wiem czemu są dwa układy kostki pokazane? radio sam.,interconti, CD3978W - radio sam. jak podłączyć?? radio sam.,interconti, CD3978W - radio sam. jak podłączyć??
    Pozdrawiam
  • Helpful post
    powalla
    Moderator of CarAudio
    Ta naklejka to opis kostki iso, a Ty potrzebujesz opis tej kostki w radiu. Najszybciej i najprosciej zaniesc takie radio do serwisu /zakladu aby tam po spojrzeniu na plyte glowna okiem specjalisty opisza Ci co i jak podlaczyc.

Radio na tyle nietypowe ze poprzez forum ciezko bedzie o podpowiedz.
  • Helpful post
    I_Mat
    Level 14  
    Wygląda podobnie:
    radio sam.,interconti, CD3978W - radio sam. jak podłączyć??

ale lepiej, żeby ktoś to sprawdził w jakimś serwisie.
    K.Maciej
    Level 9  
    radio sam.,interconti, CD3978W - radio sam. jak podłączyć?? Witam zdjąłem klapkę od spodu i mam następujące pytanie:
    FR,LR,RR,LF to wiem co oznacza(głośniki) ACC zasilanie, GND masa, A/ANT antena jeśli coś pomyliłem to proszę poprawić.
    Ale co oznaczają te oznaczenia:
    -B/UP
    -DIM
    T-M
    Z góry dziękuje i pozdrawiam.
    powalla
    Moderator of CarAudio
    DIM to dimer (jak włączysz światła to ściemni Ci wyświetlacz)
    T-M telefon mute
    B plus
    Radio ma przeważnie 2 plusy i jeden minus aby poprawnie działało ale Ty możesz to pominąć , bo widać że są połączone razem na płycie głównej .
    K.Maciej
    Level 9  
    Witam
    Po czasie ale dziękuję odpowiedzi były pomocne.
    Pozdrawiam