Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

wykrywacz metali jaki kupić na co zwrócić uwagę przy zakupie

07 Feb 2013 16:57 128463 44
    Wojte1199
    Level 19  
    Saper to tylko na ekstra wypady + rama 2x2 (samoróbka). Na co dzień to T2 zamiennie z F75.
    Anonymous
    Anonymous  
    Wojte1199
    Level 19  
    Nie mam do jednego wykrywacza koncentrycznej i DD. Ale zauważyłem że DD jest jakby szersza i mniej fałszywych sygnałów. Ale nie wiem czy to zasługa sprzętu czy cewki. Wczoraj przyszła Tornado 12x13 do teknetiksa bedzie co testowac :D
    Rutusa nie oddam to jeden z pierwszych V1.0. Cholernie ciężki. Ale na monetki kosiarka.
    pbkat
    Level 15  
    Ja jestem użytkownikiem RUTUSA ARGO V3 i muszę powiedzieć, że jest to sprzęt warty każdej złotówki, jaką dałem za ten wykrywacz. Dziś chcąc kupić wykrywacz i nie będąc pewnym tego, co chcesz znaleźć, to powinieneś się zastanowić nad zakupem uniwersalnego wykrywacza, który z czasem pozwoli Ci wybrać kierunek poszukiwań. Argo, które posiadam, jest właśnie takim urządzeniem.
    veder1
    Level 16  
    Witam chciałem się podpiąć do tematu, obecnie posiadam kanrka ACE250 słyszałem o kanarku różne opinie w większości takie że do szukania depozytów i militarki się nie nadaje, dlatego postanowiłem poszukać coś lepszego do 2500 zł mam na oku takie modele:

TEKNETICS OMEGA 8000
    Wykrywacz metali GARRETT AT PRO
    Fisher F5 z cewką 11
    Armand Dominator 2
    Minelab x-terra 705 cewką 9
    Whites DFX white's

Są to detekroty w przedziale cenowym od 2200 do 2500 tys, może ktoś się orientuje który z nich jest najlepszy lub miał z tymi detektorami doświadczenie, albo może są model w tej cenie lepsze od tych które wymieniłem, przede wszystkim chodzi mi o zasięg, wykrywacz ma posłużyć do szukanie depozytów, militarki, monet na terenach lasy, łąki, pola.
    pbkat
    Level 15  
    Zanim kupisz warto założyć konto na jakimś portalu związanym z poszukiwaniem skarbów. Ale przede wszystkim musisz sobie zadać i odpowiedzieć na pytanie: co chcę szukać. Jeżeli militarkę to musisz nastawić się na tryb statyczny, jeśli na drobnicę, monety to dynamik taki jak Twój kanarek. Ja kupiłem i używam wykrywacz RUTUS ARGO V3 z dużą sondą DD. Co potrafi taki sprzęt? Nie wypada się chwalić ale ja jestem bardzo zadowolony! Konfiguracja w której ja mam wykrywacz to koszt 1950zł czyli mniej niż możesz wydać. Jest to wykrywacz który posiada 3 tryby poszukiwań: dynamiczny, statyczny oraz mix czyli połączenie obu trybów. Sprzęt jest rodzimej produkcji, serwis i obsługa jest w języku polskim. Obsługa jest intuicyjna i po kilku godzinach będziesz kopał bardzo głębokie dołki. Wymieniony sprzęt przez Ciebie to czysta reklama oraz marketing. Dominator2 jest produktem firmy ARMAND i należy do grupy najbardziej awaryjnych na rynku, pozostałe wykrywki poza zapewnieniami wszystkich nad wyraz miłych sprzedających nie posiadają rzetelnego serwisu ani gwarancyjnego że nie wspomnę o pogwarancyjnym... A w firmie RUTUS na forach jest aż gorąco od informacji gdzie wykrywacz po gwarancji był naprawiony bezpłatnie lub po otrzymaniu wykrywacza z serwisu okazywało się że otrzymało się nowszej generacji wykrywacz bezpłatnie. Takiego serwisu życzyłbym wszystkim firmom które produkują sprzęt. A decyzja należy oczywiście tylko do Ciebie.
    veder1
    Level 16  
    dzięki za odpowiedź tz. że modelem detektora RUTUS ARGO V3 jestem w stanie wykopać depozyty, militarkę i monetki na dużych głębokościach ? i lepszego sprzętu nie potrzebuję....
    pbkat
    Level 15  
    Jestem moderatorem na forum tego sprzętu pod innym nick'iem. Zapraszam do lektury.
    Igor_elektryk
    Level 7  
    Witam!
    Chciał bym zacząć przygodę​ z wykrywaczami.
    Ogólnie szukał bym monet i podobnej wielkości przedmiotów warto żeby dzielił na złoto i inne.
    Myślę że maksymalnie 500 zł w najgorszym wypadku 600 zł. Oczywiście jeśli mniej niż 500 też wchodzi w grę.
    Dzięki za pomoc.
    Anonymous
    Level 1  
    Ciasterr
    Level 1  
    chciałbym odświeżyć temat, mianowicie chcę zakupić wykrywacz metali cena do 6 tys, zależy mi na tym by obejmował większy obszar jak i zarazem skanował na spora głębokość , coś godnego polecenia ? btw może ktoś się zna na geo radarach ?
    Mariogrom
    Level 2  
    W cenie około 1000zł dobrym wyborem będzie Garrett ACE 250. Zaś z budżetem do 6 tyś. to wybór jest wręcz ogromny. Już za połowę tej ceny można dostać bardzo fajne modele Tecneticsa czy choćby wykrywacz Rutus Alter 71. Zestawienie godnych uwagi modeli z różnych półek cenowych: http://www.bunqer-militaria.pl/wykrywacze-metali-ranking-top10/.

RUTUS ALTER 71

GARRETT EURO ACE 250
    Mariogrom
    Level 2  
    Garrett ACE 250 to naprawdę fajny sprzęt na początek, ale musisz te ok. 800zł zainwestować. Poniżej 500zł to jedynie coś używanego, bo z nowych trudno będzie Ci coś sensownego w tej cenie dostać.
    OlekPek
    Level 9  
    To tak na początek, dla zielonego w jakich, najniższych granicach cenowych by się utrzymywał taki sprzęcik?
    Mówię raczej o takim z drugiej ręki bo też nie do końca jestem pewien czy by podeszło i byłoby gdzie zawsze łazić, tzn miejsc jest dużo, ale nie zawsze się da, choćby ze względu na podmokłe tereny stające się bagnem po deszczu.
    Kaczkowaty
    Level 8  
    Mi zależało na jakimś modelu dla początkujących i wybór padł na markę garrett, akurat spyshop ich ma, a marka amerykańska, więc podobno solidna :D

Dodano po 36 [sekundy]:

Mi zależało na jakimś modelu dla początkujących i wybór padł na markę garrett, akurat spyshop ich ma, a marka amerykańska, więc podobno solidna :D