Witam.
Chciałbym się was poradzić jak połączyć następujące urządzenia aby wszystko zgrało się ze sobą bez nie potrzebnego przepinania kabli. Jestem na etapie przygotowania pokoju pod kable dlatego wszelkie zmiany jak najbardziej wchodzą w grę.
Urządzenia do połączenia ze sobą:
- komputer PC - jako odtwarzacz filmów - obraz na projektor, dźwięk na denon-a.
- projektor - obraz z PC, dźwięk z PC przez denona-a
- dekoder cyfrowego polsatu HD6000 - obraz na telewizor - dźwięk na denon-a
- telewizor LCD - audio na denon-a obraz z dekodera
- audio 5.1 - DENON AVR1312 + zestaw głośników: dźwięk z dekodera, PC
Jakich kabli użyć (denon ma wejścia hdmi ale nie wiem jak to ze sobą zgrać). Komputer ma wolne hdmi z karty graficznej i wyjścia audio na standardowej karcie dźwiękowej (dużo tych wyjść), posiada tez wyjście optyczne. Telewizor też dysponuje sporymi wejściami hdmi, optyczne, chincze i euro.
Za wszelkie sugestie będę bardzo wdzięczny.
Pozdrawiam.
Chciałbym się was poradzić jak połączyć następujące urządzenia aby wszystko zgrało się ze sobą bez nie potrzebnego przepinania kabli. Jestem na etapie przygotowania pokoju pod kable dlatego wszelkie zmiany jak najbardziej wchodzą w grę.
Urządzenia do połączenia ze sobą:
- komputer PC - jako odtwarzacz filmów - obraz na projektor, dźwięk na denon-a.
- projektor - obraz z PC, dźwięk z PC przez denona-a
- dekoder cyfrowego polsatu HD6000 - obraz na telewizor - dźwięk na denon-a
- telewizor LCD - audio na denon-a obraz z dekodera
- audio 5.1 - DENON AVR1312 + zestaw głośników: dźwięk z dekodera, PC
Jakich kabli użyć (denon ma wejścia hdmi ale nie wiem jak to ze sobą zgrać). Komputer ma wolne hdmi z karty graficznej i wyjścia audio na standardowej karcie dźwiękowej (dużo tych wyjść), posiada tez wyjście optyczne. Telewizor też dysponuje sporymi wejściami hdmi, optyczne, chincze i euro.
Za wszelkie sugestie będę bardzo wdzięczny.
Pozdrawiam.