Witam
Dla własnej wygody i dla możliwości przekazywania mojego Eclipse na dowolny komputer bez konieczności żmudnej konfiguracji, postanowiłem zrobić je jak najbardziej "portable".
Musiałem więc zmienić wszystkie ścieżki na względne (najczęściej do ../workspace).
Udało mi się skonfigurować Eclipse tak, że Toolchain (Sourcery G++ Lite Edition for ARM) nie sprawia już żadnych problemów.
Do testów użyłem prosty projekt zrobiony przez Freediego Chopina, który wykorzystuje ręcznie konfigurowany plik Makefile.
I tu pojawia się jedyne miejsce, gdzie muszę podać ścieżkę bezwzględną w celu namierzenia Toolchaina:
Próbowałem używać zmiennych środowiskowych istniejących w moim projekcie np:
$(workspace_loc)
niestety nie działają one w Makefile.
Czy istnieje jakaś możliwość podania w tym miejscu ścieżki względnej ?
Dodam tylko że mój toolchain jest poziom niżej niż sam projekt czyli:
..\workspace\projekt
..\workspace\arm-2012.09 <= Toolchain
Dla własnej wygody i dla możliwości przekazywania mojego Eclipse na dowolny komputer bez konieczności żmudnej konfiguracji, postanowiłem zrobić je jak najbardziej "portable".
Musiałem więc zmienić wszystkie ścieżki na względne (najczęściej do ../workspace).
Udało mi się skonfigurować Eclipse tak, że Toolchain (Sourcery G++ Lite Edition for ARM) nie sprawia już żadnych problemów.
Do testów użyłem prosty projekt zrobiony przez Freediego Chopina, który wykorzystuje ręcznie konfigurowany plik Makefile.
I tu pojawia się jedyne miejsce, gdzie muszę podać ścieżkę bezwzględną w celu namierzenia Toolchaina:
TOOLCHAIN = G:\_DexxIDE\workspace\arm-2012.09\bin\arm-none-eabi-
Próbowałem używać zmiennych środowiskowych istniejących w moim projekcie np:
$(workspace_loc)
niestety nie działają one w Makefile.
Czy istnieje jakaś możliwość podania w tym miejscu ścieżki względnej ?
Dodam tylko że mój toolchain jest poziom niżej niż sam projekt czyli:
..\workspace\projekt
..\workspace\arm-2012.09 <= Toolchain