Witam, otóż mam taki problem który występuje po aktualizacjach karty dźwiękowej.
Po pierwszym włączeniu Windowsa 7 dopiero po instalacji wszystko jest ok karta dźwiękowa działa jak powinna. Ale po aktualizacji poprzez Windows Update (próbowałem tak samo wgrać aktualizacje od Realtek High definitione audio 2.70) wszystko się psuje, przy słuchaniu muzyki,graniu w gry itp. trzeszczy nie miłosiernie no i teraz się pytam gdzie jest problem. Nie możliwe żeby był po stronie hardware jak przed aktualizacja działa poprawnie.
Mój sprzęt to:
Procesor:
Intel Pentium D 925 3.00 GHz (2 rdzenie)
Technologia Presler 65nm
Karta graficzna:
Nividia GeForce 8400 GS 512 Mb
Karta dźwiękowa:
Realtek ALC883 @ SiS High Definition Audio Controller PCI
High Definition Audio Device
Dyski twarde:
Hitachi HDT725025VLA380 ATA Device
Maxtor 6Y120L0 ATA Device
Płyta główna:
Fujitsu T671ME-FJ lub
Acer F671CR (Socket 775) R01-B4 (to było pokazane w programie Speccy?)
BIOS:
Phoenix Technologies, LTD R01-B4
RAM:
Kingston DDR2 1 GB 333,3 MH (dwie po 1 gb)
System:
Windows 7 Ultimate 32-bit
Tu jest strona z komputerem takim jak mój przed modyfikacją pewnie tam znajdziecie więcej informacji o karcie dźwiękowej:
http://support.acer.com/product/default.aspx?modelId=379
Dodano po 27 [minuty]:
Odkryłem już problem ale teraz dotyczy on karty graficznej ponieważ po odinstalowaniu sterowników od karty muzyka działa poprawnie co jest grane !!!
Po pierwszym włączeniu Windowsa 7 dopiero po instalacji wszystko jest ok karta dźwiękowa działa jak powinna. Ale po aktualizacji poprzez Windows Update (próbowałem tak samo wgrać aktualizacje od Realtek High definitione audio 2.70) wszystko się psuje, przy słuchaniu muzyki,graniu w gry itp. trzeszczy nie miłosiernie no i teraz się pytam gdzie jest problem. Nie możliwe żeby był po stronie hardware jak przed aktualizacja działa poprawnie.
Mój sprzęt to:
Procesor:
Intel Pentium D 925 3.00 GHz (2 rdzenie)
Technologia Presler 65nm
Karta graficzna:
Nividia GeForce 8400 GS 512 Mb
Karta dźwiękowa:
Realtek ALC883 @ SiS High Definition Audio Controller PCI
High Definition Audio Device
Dyski twarde:
Hitachi HDT725025VLA380 ATA Device
Maxtor 6Y120L0 ATA Device
Płyta główna:
Fujitsu T671ME-FJ lub
Acer F671CR (Socket 775) R01-B4 (to było pokazane w programie Speccy?)
BIOS:
Phoenix Technologies, LTD R01-B4
RAM:
Kingston DDR2 1 GB 333,3 MH (dwie po 1 gb)
System:
Windows 7 Ultimate 32-bit
Tu jest strona z komputerem takim jak mój przed modyfikacją pewnie tam znajdziecie więcej informacji o karcie dźwiękowej:
http://support.acer.com/product/default.aspx?modelId=379
Dodano po 27 [minuty]:
Odkryłem już problem ale teraz dotyczy on karty graficznej ponieważ po odinstalowaniu sterowników od karty muzyka działa poprawnie co jest grane !!!