Przeczytałem tyle juz na ten temat ze zgłupiałem. Mam filtr s455 i pisza że jesli wartosc jest ponizej 0,7 V to uszkodzony bo powinien mieć od 0,7 do 1 V.
U mnie wyglada to tak właczam radio odbiera pomiar 9,8 super, po chwili spada do 5 - 6 V. Wiec juz nie zbiera. Wyłaczam, właczam i dalej to samo
Wyłaczam radio na ok 5 min i znow chwile ok 1 V i ta sama sytuacja.
Moze ktos pomoze
Dzieki koledzy
Dodano po 12 [minuty]:
dodam tylko że jak włacze i po kilku minutach jest głuche to po jakims czasie usłysze kogos jak jest mniej niz 100 m odemnie
U mnie wyglada to tak właczam radio odbiera pomiar 9,8 super, po chwili spada do 5 - 6 V. Wiec juz nie zbiera. Wyłaczam, właczam i dalej to samo
Wyłaczam radio na ok 5 min i znow chwile ok 1 V i ta sama sytuacja.
Moze ktos pomoze
Dzieki koledzy
Dodano po 12 [minuty]:
dodam tylko że jak włacze i po kilku minutach jest głuche to po jakims czasie usłysze kogos jak jest mniej niz 100 m odemnie
Moderated By c2h5oh:Na elektrodzie nie piszemy gdzie popadnie. Proszę dokładnie czytać opisy działów i do tych opisów się stosować. Regulamin punkt 3.1.14. Zabronione jest publikowanie wpisów niezgodnych z tematyką danego forum lub wątku dyskusji.
Regulamin punkt 3.1.13. Zabronione jest publikowanie wpisów naruszających zasady pisowni języka polskiego, niedbałych i niezrozumiałych.
Tylko ze względu na zaangażowanie kilku osób temat nie trafił do kosza.
Z "Radiotechnika Początkujący".