Cześć,
Zakupilem czujke tluczonego szkła firmy texecom - model: break glass impaq. Chcę ja podlaczyć do alarmu Pyronix matrix... no i tu pojawia się problem, nigdy nie podlaczalem alarmów, o ile podłączenie czujek na podczerwień, klawiatury oraz stroboskopow nie sprawiło mi problemu to nie wiem co podłączyć do wyjścia na czujce "latch", w instrukcji pisze że to sterowanie i czujka reaguje zaleznie od podanego sygnalu... no i wlaśnie gdzie to podłaczyć do alarmu... czy ma to być jakieś wyjście programowalne "pgm" ??? Czy może tam trzeba podpiać 12V?, gdy tak zroobie to czujka reaguje prwidlowo, led gasna, a czujka rejestruje dzwięki, ale nie weim czy to jest porpawne podłaczenie...
wyjscia na plytce od alarmu (pgm,moge je tak zaprogramować):
1) Zdalne włączenie LED czujek (E-).
2) Pamięć alarmu czujek
(C+).
3) Programowalne wyjście 5-sekundowe (aktywowane
przez użytkownika).
4) Stan uzbrojenie / rozbrojenie.
5)Śledzenie linii dozorowej.
6) Uszkodzenie linii telefonicznej.
7)Poprawna komunikacja.
8) Reset czujek wibracyjnych,
9)Zasilanie czujek dymu 2-przewodowych.
proszę o pomoc, z gory dziekuję
Zakupilem czujke tluczonego szkła firmy texecom - model: break glass impaq. Chcę ja podlaczyć do alarmu Pyronix matrix... no i tu pojawia się problem, nigdy nie podlaczalem alarmów, o ile podłączenie czujek na podczerwień, klawiatury oraz stroboskopow nie sprawiło mi problemu to nie wiem co podłączyć do wyjścia na czujce "latch", w instrukcji pisze że to sterowanie i czujka reaguje zaleznie od podanego sygnalu... no i wlaśnie gdzie to podłaczyć do alarmu... czy ma to być jakieś wyjście programowalne "pgm" ??? Czy może tam trzeba podpiać 12V?, gdy tak zroobie to czujka reaguje prwidlowo, led gasna, a czujka rejestruje dzwięki, ale nie weim czy to jest porpawne podłaczenie...
wyjscia na plytce od alarmu (pgm,moge je tak zaprogramować):
1) Zdalne włączenie LED czujek (E-).
2) Pamięć alarmu czujek
(C+).
3) Programowalne wyjście 5-sekundowe (aktywowane
przez użytkownika).
4) Stan uzbrojenie / rozbrojenie.
5)Śledzenie linii dozorowej.
6) Uszkodzenie linii telefonicznej.
7)Poprawna komunikacja.
8) Reset czujek wibracyjnych,
9)Zasilanie czujek dymu 2-przewodowych.