Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Problem z Neostrada 2mb/s -Libebox -rozłączanie internetu.

Czopix 15 Feb 2013 23:08 1272 6
    Czopix
    Level 9  
    Witam. Mam neostradę 2 mb/s wraz z telewizją. Router to livebox. Od jakiegoś czasu występują problemy z internetem. Od czasu do czasu rozłącza się on. Występują zwiechy w grach online spowodowane internetem.Co może być tego przyczyną? Załączam screen z statystyk ADSL z menu liveboxa Problem z Neostrada 2mb/s -Libebox -rozłączanie internetu.
    User removed account
    User removed account  
    sp5-4013
    Level 16  
    Masz za małe pasmo dla telewizji powinno być pobieranie minimum 8000Kb/s... z internetem powinno być minimum 10000Kb/s.Telewizja jest uprzywilejowana -zabiera pakiety z internetu.
    krzych66
    Level 27  
    TVSD 4Mb,TVHD 8,2Mb.Wszystko zależy od umowy.
    Czopix
    Level 9  
    tak, posiadam tvsd wraz z neo 2mb
    sp5-4013
    Level 16  
    krzych66---ni jak z moich pomiarów nie wychodzi o czym piszesz kolo 8 dla stabilnej IPTV musisz mieć ...czym robisz pomiary?? chyba nie modemem.U nas norma 1IPTV +2Mb=10Mb. i klient zadowolony-jak mniej zaczyna się pyskówka.
    Karszek
    Level 11  
    Mam neostradę 10 Mb. Kiedy mój Livebox 1 zaczął odmawiać współpracy i przerywać zgłosiłem ten fakt w BOK.
    Tam potwierdzili, że coś jest na rzeczy, że na moim koncie mają zarejestrowanych już kilka przerw w dostawie, podali numer pod którym zarejestrowano moja reklamację.
    Na tej podstawie, w pobliskim salonie ORANGE niezwłocznie wymienili mi na Livebox 2.
    Było to kilka miesięcy temu - od tej pory nie przerywa....