Dokładny model TV: 32LG21000-ZA.BEUMLJP
Płyta główna: LD91A / G(PIP) EAX60686902(0)
Jestem na etapie zamiany matryc w tym telewizorze.
Oryginalnie była Sharp LK315T3LA57 (stłuczona) - teraz wstawiam QD32HL01.
Niestety matryce nie s± ze sob± zamienne bez przeróbek.
Poradziłem już sobie z kablem LVDS i zmian± zasilania na 5V, obraz jest prawidłowy.
Pozostał problem ze sterowaniem jasno¶ci± pod¶wietlenia.
Wg specyfikacji inwerter matrycy QD32HL01 (scalak OZ9925GN) może być sterowany jedynie przez "analog" PWM 0-3.3V a niestety oryginalny sposób sterowania to "pulse" PWM.
Jest może jaki¶ sposób na przestawienie tego telewizora na sterowanie "analog" PWM, może w service menu jest taka opcja?
Jeżeli nie to chyba zostaje mi podać 3.3V i niech chodzi na 100%. Ewentualnie próba przełożenia szkła do oryginalnej matrycy jednak tego wolałbym unikn±ć.
Płyta główna: LD91A / G(PIP) EAX60686902(0)
Jestem na etapie zamiany matryc w tym telewizorze.
Oryginalnie była Sharp LK315T3LA57 (stłuczona) - teraz wstawiam QD32HL01.
Niestety matryce nie s± ze sob± zamienne bez przeróbek.
Poradziłem już sobie z kablem LVDS i zmian± zasilania na 5V, obraz jest prawidłowy.
Pozostał problem ze sterowaniem jasno¶ci± pod¶wietlenia.
Wg specyfikacji inwerter matrycy QD32HL01 (scalak OZ9925GN) może być sterowany jedynie przez "analog" PWM 0-3.3V a niestety oryginalny sposób sterowania to "pulse" PWM.
Jest może jaki¶ sposób na przestawienie tego telewizora na sterowanie "analog" PWM, może w service menu jest taka opcja?
Jeżeli nie to chyba zostaje mi podać 3.3V i niech chodzi na 100%. Ewentualnie próba przełożenia szkła do oryginalnej matrycy jednak tego wolałbym unikn±ć.