Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Renault Scenic II - brak swiatel mijania i tylnych swiatel

Don_Kicaj 18 Feb 2013 16:54 9615 12
    Don_Kicaj
    Level 14  
    Witam, problem polega na tym, iz po wlaczeniu swiatel mijania na desce zapala sie kontrolka ale swiatla nie. Długie dzialaja. Odpialem kostke ta mala przy przelaczniku i mostkowalem z plusem ale dalej to samo. Chcialem przeleciec ta kostke co wpina sie w przelacznik ale nie wiem jaka jest pinologia.
    Anonymous
    Anonymous  
    Don_Kicaj
    Level 14  
    bezpieczniki sprawdzone,

Dodano po 14 [minuty]:

tez wlasnie sie zastanawiam sie nad UPC bo jak lacze sie z UPC w robie test swiatel mijania to wlaczaja sie swiatla drogowe
    Don_Kicaj
    Level 14  
    Sprawdzalem napiecie na bezpiecznikach i niestety brak.
    Anonymous
    Anonymous  
    Don_Kicaj
    Level 14  
    przekaznika nie slychac, podmienilem go z dlugimi swiatlami i dalej nic. wie ktos moze na ktorej kostce i pinie dostaje sygnal na przekaznik
    decybel91
    Level 42  
    Górna chyba brązowa kostka, dwa cienkie zielone kable idą na mijania, niebieskie na pozycje (ta sama kostka). Mowa tu o BSM/UPC.
    Don_Kicaj
    Level 14  
    to co mowisz to sa wyjscia na lampy a mnie interesuje wejscie na upc - kabel ktory daje sygnal na przekaznik
    Don_Kicaj
    Level 14  
    jeszcze jedno pytanko, ktory to przekaznik od tylnych lamp bo tam takze brakuje swiatel pozycyjnych
    Sceniak
    Level 2  
    Don_Kicaj wrote:
    jeszcze jedno pytanko, ktory to przekaznik od tylnych lamp bo tam takze brakuje swiatel pozycyjnych
    Mam ten sam problem co koledzy wcześniej może ma ktoś schemat tego modułu UPC skąd idzie zasilanie oraz który przekażnik jest od czego? :cry:

Dodano po 1 [minuty]:

Don_Kicaj wrote:
    babmo
    Level 11  
    Na scenicforum.pl mają schematy.