Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

MIELE 676 SCI - Po włączeniu nie pobiera wody i wszystkie lampki mrugaja czujnik

leszczak23 18 Lut 2013 22:27 1977 2
  • #1 18 Lut 2013 22:27
    leszczak23
    Poziom 10  

    Po włączeniu zmywarki , nie pobiera wody i trzy lampki mrugają jednocześnie: Spulen, Trocken i Ende .
    Ein świeci się wtedy stale.
    Na Pozycji "STOP" dopiero gasną te mrugające diody i pali się wtedy tylko "Ein" .

    Objaw jest na ka każdym programie mycia.

    Ponadto działa jedynie tylko program vorspulen - odpompowanie i świeci się tylko stale "Ein"



    Co to może być ?
    Proszę o pomoc.

    0 2
  • #2 11 Lis 2013 10:28
    leszczak23
    Poziom 10  

    Witam
    Czy może mi ktoś pomóc ?
    Dlaczego nie chce przejść z funkcji wypompoania na funkcję pobierania wody. słychać tylko takie "tyk" i na tym koniec .

    0
  • #3 30 Lis 2013 21:51
    leszczak23
    Poziom 10  

    Winny był hydrostat (sa dwa różne)
    Zmywarka teraz działa .
    Trzeba zwrócić uwagę że program musi dojść do końca . To wada tego modelu, że brakuje przycisku Stop . Jeśli się zdarzy że, np. wyłaczą wodę w sieci i pompa akurat będzię pobierać wodę wówczas właczą sie trzy diody na raz migając . Wówczas trzeba pokrętło ustawić na stop i nacisnąć przycisk start (trzymamy 10 sek)następnie wybrać pokrętło naVorspulen i cierpliwie czekać (ja po 20 min doczekalem sie przejścia na spulen) aż przeskoczy na funkcje Spulen i ende .

    2