Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Audi A3 - problem ze światłem przeciwmgielnym tylnym

kazelot71 19 Feb 2013 15:15 5712 9
    kazelot71
    Level 10  
    Witam mam problem ze światłem przeciwmgłowym tylnym, sprawdziłem żarówkę i bezpiecznik wszystko ok! auto po 2003 czy po wymianie żarówki trzeba coś resetować w komputerze??? na desce wyświetla mi się komunikat przepalonej żarówki. Proszę o pomoc.
    bart.auto
    Level 21  
    Po wymianie nic nie trzeba resetować przy przepalonej żarówce centralny zespół elektryczny odłączył napięcie wkładasz żarówkę błąd na desce gaśnie i po kłopocie

Dodano po 1 [minuty]:

Błąd gaśnie po przekręceniu stacyjki
    kazelot71
    Level 10  
    Nie angol, a niestety po wymianie i wyłączeniu i włączeniu stacyjki niestety błąd nie gaśnie i przeciwmgła nie działa.

Dodano po 5 [minuty]:

Jeszcze jedno pytanie, czy światła z tyłu są sterowane masą? i na którym przewodzie jest zasilanie swiatła przeciwmgielnego, (kolor we wtyczce)
    bart.auto
    Level 21  
    Najszybciej problem rozwiąże diagnoza Vcds lub Vas
    kazelot71
    Level 10  
    Tak trzeba będzie zrobić.
    gacek161
    Level 17  
    A kolego masz może hak ? A dokładniej gniazdko do podłączenia przyczepki ??? Stosuje się gniazdka z wyłącznikiem. Po podłączeniu przyczepki wyłącza przeciwmgielny w samochodzie wiec może tam jest problem
  • Helpful post
    cardoctor
    Level 17  
    Żarówka sterowana napięciem z modułu centralnego kabel biało-żólty wtyka B4(wg.autodaty) masa na stałe brązowy.Nad pedałami masz moduł ,namierz wtykę B i sprawdź ciągłość przewodu lampa-pin4.
    kazelot71
    Level 10  
    Ok sprawdzę przewód, a auto nie ma haka tak więc nie tu jest problem.
    kazelot71
    Level 10  
    Dzięki cardoctor za opis przewodów, okazało się, że przewód był przecięty w osłonie. Zrobione i działa. Pozdrawiam wszystkich.