A co tu wróżyć skoro już wiadomo sporo.
23- czujnik polozenia pedalu przyspieszenia P 67 nieprawidlowe dzialanie
49- przekaznik czasu wstepnego grzania silnika K25
64- obieg objetosci wtrysku - mechanizm nastawczy pompy P68 dotyczy koncówki 1, 2, 39, 14, 21 na K70
91- tempomat za male napiecie, zwarcie na mase
92- tempomat za duze napiecie, powyzej 4,7V - zwarcie lub przerwa w obwodzie lub pojazdy bez tempomatu
Zatem na początek 91 i 92 olewasz, a zupełnie je olewasz jeżeli masz samochód bez rączki z tempomatem (przy kierunkowskazach).
23 może oznaczać zużycie potencjometru pod pedałem gazu, lub jakiś niestyk - najpierw przeczyścić co się tam da, potem ewentualnie wymienić, chyba że ktoś coś innego podpowie?
64 to najgorszy syf, bo oznacza że najprawdopodobniej pompiarz musi wykonać solidny kawał roboty regenerując głowiczkę pompy, ale to pomińmy chwilowo - znam ludzi którzy z tym jeździli trochę i jakoś bardzo im to się nie objawiało - a w tej chwili przedstawiony problem to odpalanie na zimnym, więc patrz niżej
49 - to przyczyna złego odpalania na zimnym. Po pierwsze polecam wymianę wszystkich świec żarowych, lub PRZYNAJMNIEJ (jezeli koniecznie chcesz uniknąć wydatków) ich wykręcenie i sprawdzenie przykładając do akumulatora obcęgami (i kablem) jak się nagrzewają, czy wszystkie równomiernie i do tego samego stopnia w tym samym czasie. Często przepalenie, lub nawet słabsze działanie kilku objawia się w ten sposób. Do tego do łatwego dostepu ściągasz kolektor dolotowy - uważaj na późniejsze poprawne podłączenie wszystkich wężyków, bo pojawią Ci się kolejne błędy których nie znałeś do tej pory. Jak wszystkie świece na 100% są ok (sprawdzanie omomierzem przez niektórych fachowców można sobie darować, bo to słaby sposób na sprawdzenie świec i jedynie wykryje się te zupełnie przepalone, ale nie da się ze wszystkimi "słabszymi") to musisz znaleźć kogoś również z łamagą td i podmienić przekaźnik pod maską taki czarny z którego idą kable do świec. Mi on kiedyś padł i też mogłem kręcić... Dobry bezpiecznik na nim wcale nie oznacza, że jest on działający.
Tak więc: najpierw walka z 49, potem sprawdzenie 23, a na koniec rozwiązanie 64 które na pewno trochę kosztów pochłonie. 91 i 92 to bym olał, chyba że cholernie potrzebujesz tempomat, ale to i tak na koniec...