Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Zmywarka Beko DIS1520 - świecą się wszystkie diody na panelu...

Cyp15 19 Feb 2013 22:36 14256 6
    Cyp15
    Level 1  
    Witam,
    mam problem ze zmywarką Beko DIS1520: po włączeniu świecą się wszystkie kontrolki na panelu/wszystkie programy + kontrolka soli + kontrolka uruchomienia programu/.
    Nie jestem w stanie ani ustawić programu ani tym bardziej włączyć zmywania.
    Spotkaliście się z czymś podobnym? Jakieś sugestie? Będę wdzięczny :)
    owoc6
    Level 11  
    Mam ten sam problem czy udało się rozwiązać problem będę wdzięczy za pomoc
    SERWISMAX

Level 14  
    Tak zwykle zachowują się płytki sterujące (programatory) z uszkodzonym mikroprocesorem, lub zasilaczem.
    Jeżeli zmywarka nie reaguje na wypięcie czujnika temperatury, czyli nie sygnalizuje błędu to problem jest poważny.
    7611
    Level 9  
    Witam
    Mam ten sam problem ze zmywarką beko dsi 1501
    Czy udało się zdiagnozować co się zepsuło (programator?)

Ile +/- kosztowała naprawa?(czy jest sens to naprawiać)?

Proszę o odpowiedź
    Pozdrawiam
    owoc6
    Level 11  
    Wymieniłem programator i pomogło koszt 150zł
    ruziok
    Level 11  
    Witam.
    Ja również borykałem się z awaria zmywarki jak w tytule, tez świeciły wszystkie diody i nic nie można było ustawić - zmywarka działająca lecz zablokowana. Wszystko wskazywało na programator. Z tego względu iż nowy programator to koszt 150-200 zł., a zmywarka ma już dobrych kilka lat więc albo naprawa po taniości albo zakup nowej!

Zatem rozebrałem pomierzyłem i naprawiłem :)

Zmywarka gdy jest włączona i wszystkie diody świecą należy na chwilkę rozłączyć przewód brązowy łączący programator z panelem z diodami i włącznikiem. Po takim chwilowym rozłączeniu i złączeniu (ja zamontowałem dodatkowy mały włącznik na panelu) przewodu na panelu świeci tak jak przed awaria jedna dioda, która wskazuje wybrany program i wszystko działa można wybrać program i włączyć zmywanie.
    Zmywarka Beko DIS1520 - świecą się wszystkie diody na panelu... Zmywarka Beko DIS1520 - świecą się wszystkie diody na panelu...
    nobisz
    Level 14  
    Witam,
    Odświeżam temat, a mam ten sam problem ze zmywarką DIS1521. Działa rozwiązanie z rozłączaniem brązowego przewodu, ale chciałbym usunąć całkowicie usterkę. Czy komuś udało się to naprawić lub ma ktoś jakieś schematy?
    Pozdrawiam