Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Elektroda.pl
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Nie działa nadmuch :( Mercedes W220 S-klasa

kriss02854 22 Feb 2013 03:08 4887 8
  • #1
    kriss02854
    Level 8  
    Witam,mam problem z nadmuchem w W220 a mianowicie,raz działa a raz nie ... Czy to bedzie czujnik komfortu bądz moduł ? :(
  • #3
    kriss02854
    Level 8  
    Sam silnik sprawny.
  • #4
    pioart
    Level 38  
    Sprawdź moduł /jeżyk/ przy silniku.Zasilanie i sterowanie.
  • #5
    kriss02854
    Level 8  
    jak ten moduł wygląda?

    Dodano po 12 [minuty]:

    ogólnie jak troche postoi nie odpalany to za pierwszym razem załączy ale jak wyłącze zapłon i pozniej znowu odpale to już lipa nie działa....
  • #6
    pioart
    Level 38  
    Wygląda tak
    Nie działa nadmuch :( Mercedes W220 S-klasa
    Zamontowany pod wentylatorem.
  • #7
    Dziarski Hank
    Level 32  
    A ja bym zaczął od podłączenia pod Star Diagnosis, sam Ci powie, w czym problem. Tak to będziesz strzelał na chybił-trafił.
  • #8
    qoompel
    Level 21  
    Dziarski Hank wrote:
    A ja bym zaczął od podłączenia pod Star Diagnosis
    Dokładnie. Ten model umożliwia już bardzo rozległą diagnostykę.
  • #9
    kriss02854
    Level 8  
    ok już działa znakomicie :) głupi powód - wyciągnięty moduł ale i silniczek wyciągnięty i rozebrany. A powodem były szczotki :P heh....