Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

T-HD 1000 - Dekoder Cyfrowego Polsatu - gniazdo USB/Audio

dorota_g 22 Feb 2013 20:11 8874 6
    dorota_g
    Level 18  
    W dekoderze Cyfrowego Polsatu jest gniazdo USB opisane jako wyjście USB/Audio.
    A pozatym żadnej innej informacji.
    Ma ktoś informację o tym wyjściu? Da się skorzystać z tego skorzystać - wyprowadzić audio? Rozpiska pinów?

T-HD 1000 - Dekoder Cyfrowego Polsatu - gniazdo USB/Audio

Oczywiście u sprzedawcyw salonie POLSATU - wielkie oczy - nikt nic nie wie.
    Anonymous
    Anonymous  
    Anonymous
    Level 1  
    Bakalo
    Level 15  
    U mnie działa, ale niestety tylko jeden kanał :(
    Zakupiłem kabel USB/3xRCA i na białym mam sygnał Audio. Na żółtym mam ok.10,5V i nie mam pojęcia co to może być, natomiast czerwony (teoretycznie drugi kanał AUDIO) jest "głuchy". Nie wiecie czy tak właśnie ma być ? Czy z założenia ma z USB wychodzić sygnał MONO ? Dzwoniłem do CP, ale z tego co widzę to tam wiedzą zdecydowanie mniej ode mnie :D.
    dorota_g
    Level 18  
    Dźwięk analogowy można wyprowadzić z gniazda SCART, poprzez przejściówki SCART-CINCH a następnie CINCH-gniazdo MiniJack.
    Ale _cheetah_ napisał:
    Quote:
    aby spełniać polskie wymagania na dekoder do odbioru DVB-T, musi posiadać osobne analogowe wyjście Audio - niezależnie od SCART-a i cyfrowego

To mnie zmobilizowało, jak musi - to ma być.
    Wykonanie przedstawiam na obrazkach, opis chyba zbędny.
    T-HD 1000 - Dekoder Cyfrowego Polsatu - gniazdo USB/Audio T-HD 1000 - Dekoder Cyfrowego Polsatu - gniazdo USB/Audio T-HD 1000 - Dekoder Cyfrowego Polsatu - gniazdo USB/Audio T-HD 1000 - Dekoder Cyfrowego Polsatu - gniazdo USB/Audio T-HD 1000 - Dekoder Cyfrowego Polsatu - gniazdo USB/Audio T-HD 1000 - Dekoder Cyfrowego Polsatu - gniazdo USB/Audio
    Po co to wszystko? Aby wykorzystać monitor bez gniazda HDMI do odbioru telewizji. Dekoder podłączony jest kablem HDMI poprzez przejściówkę HDMI-DVI do gniazda DVI monitora. Dźwięk oczywiście z nowego gniazda. Działa.
    klir
    Level 1  
    witam
    Też zastanawiałem się jak jak rozwiązać ten problem
    Mam monitor lg 22 więc chciałem go wykorzystać
    Obraz: hdmi z dekodera- kablem hdmi-dvi- do wejścia dvi w monitorze
    Dźwięk: scart z dekodera - kablem scart-chinche - do wieży stereo
    Byłem pewny że nie zadziała ale ten dekoder ma tą opcje że dźwięk może iść ze od scarta a obraz z hdmi
    ciekawe czy dałoby radę zrobić to samo tyle że z dekoderem tp SHD85
    Próbowaliście coś?
    dorota_g
    Level 18  
    Quote:
    ciekawe czy dałoby radę zrobić to samo tyle że z dekoderem tp SHD85

To juz powinien być nowy temat.

Zamykam T-HD 1000.