Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Philips SPA5300 - zanikający dźwięk

23 Lut 2013 10:27 2127 1
  • Poziom 21  
    Witam.
    Mam dość specyficzny problem, z niedawno zakupionymi głośnikami 2.1 Philips SPA5300. Postanowiłem podpiąć je do telewizora LG 37LS5600 gdyż dźwięk wydobywający się z jego głośniczków jest fatalny. Podpiąłem się pod wyjście słuchawkowe i niby było wszystko ok, lecz po pewnym czasie dźwięk w głośnikach philips po prostu zanikał. Co ciekawe aby ponownie dźwięk się pojawiał musiałem wyłączyć i ponownie włączyć telewizor. Pomagało również wyjęcie i ponowne włożenie wtyczki do gniazda wyjścia słuchawek.
    Pomyślałem, że może to być wina telewizora więc postanowiłem podłączyć głośniki do dekodera telewizji satelitarnej SAMSUNG DSB-H370G. Wyjście dźwięku w tym dekoderze jest poprzez 2xchinch więc zastosowałem odpowiednią przelotkę. Wszystko niby znowu działało lecz po kilku godzinach dźwięk tak samo zanikał. Tu również pomaga wyjęcie i włożenie wtyczki audio ale również dźwięk powraca gdy dość wysoko podniosę głośność w dekoderze.
    Wygląda to wszystko tak jakby po pewnym czasie głośniki zapadały w stan jakiegoś uśpienia, czasami grają nieprzerwanie przez kilkanaście godzin, a czasami dźwięk zanika kilka razy co pięć minut.
    Tak wygląda mój problem, jeśli ktoś ma jakieś sugestie to proszę o odpowiedzi
  • Poziom 9  
    Proszę oddać głośniki do naprawy do autoryzowanego serwisu. Niestety w przypadku tego typu usterki naprawa/ wymiana sprzętu jest konieczna.

    Pozdrawiam,
    JZ.