Witam wszystkich posiadaczy tego piecyka.Mój ma na liczniku 1.5 roku i ogólnie rzecz biorąc chodzi zupełnie nie żle ale mam kilka pytań.Dodam że chodzi razem ze sterownikiem calor matic 360f.Mieszkanie ma 100 m kwadratowych.A oto moje wątpliwości z którymi chciałem sie podzielić:
1-na piecu mam ustawiona temp. cwu na 50 a piec nagrzewa do 55 stopni
2-podobna sytuacja jest z co ustawiam przykładowa na 55 on nagrzewa do 60 stopni
3- na sterowniku który jest w pokoju odległym od pieca o ok10m zadaje tem.22.5 stopnia a piec nagrzewa do 21.5 i wyłącza się
4-czy istnieje w tym piecyku możliwość regulacji obrotów pompy na co ?Odnoszę wrażenie że końcówki grzejników są letnie z powodu właśnie za małych obrotów pompy.
Jak ktoś ma chwilke czasu a posiada wiedze na tematy które poruszyłem to bardzo proszę podziel się!!
Oczywiście w trakcie odpowiem na wszelkie zapytanie związane z tematem.pozdr
1-na piecu mam ustawiona temp. cwu na 50 a piec nagrzewa do 55 stopni
2-podobna sytuacja jest z co ustawiam przykładowa na 55 on nagrzewa do 60 stopni
3- na sterowniku który jest w pokoju odległym od pieca o ok10m zadaje tem.22.5 stopnia a piec nagrzewa do 21.5 i wyłącza się
4-czy istnieje w tym piecyku możliwość regulacji obrotów pompy na co ?Odnoszę wrażenie że końcówki grzejników są letnie z powodu właśnie za małych obrotów pompy.
Jak ktoś ma chwilke czasu a posiada wiedze na tematy które poruszyłem to bardzo proszę podziel się!!
Oczywiście w trakcie odpowiem na wszelkie zapytanie związane z tematem.pozdr