Mimo przeczytania wszystkich tematów na forum związanych ze sprawą, mam problem z Santa Fe 2002r 2.0CRDi
Samochód gaśnie po około 30 km. Po odczekaniu kilku minut odpala i przejeżdża tak po kilka kilometrów.
Regeneracja pompy CR nie przyniosła efektu.
Wymiana czujnika na listwie nie pomogła, oczywiście wymiana czujnika na wałku (pierwszy błąd)
Przedmuchanie listwy, czujnika i regulatora dawało pojeździć 30km
Po wymianie regulatora udało się przejechać 200km
Samochód poszedł na autoryzowany warsztat bosha który sprawdził wtryski i elektrykę i wszystko okey
Stwierdziliśmy że syf z baku dociera na listwę
Bak wypłukany wyprostowany(miał wgniot), układ paliwowy przepłukany a niestety samochód zgasł znowu po 25km
Zastanawiam się nad zrobieniem testu przepływowego i sprawdzeniem czy wężykiem nie łapie lewego powietrza układ. Co jeszcze mogło być przyczyną ?
Zapomniałem dodać że egr zaślepiony
Samochód gaśnie po około 30 km. Po odczekaniu kilku minut odpala i przejeżdża tak po kilka kilometrów.
Regeneracja pompy CR nie przyniosła efektu.
Wymiana czujnika na listwie nie pomogła, oczywiście wymiana czujnika na wałku (pierwszy błąd)
Przedmuchanie listwy, czujnika i regulatora dawało pojeździć 30km
Po wymianie regulatora udało się przejechać 200km
Samochód poszedł na autoryzowany warsztat bosha który sprawdził wtryski i elektrykę i wszystko okey
Stwierdziliśmy że syf z baku dociera na listwę
Bak wypłukany wyprostowany(miał wgniot), układ paliwowy przepłukany a niestety samochód zgasł znowu po 25km
Zastanawiam się nad zrobieniem testu przepływowego i sprawdzeniem czy wężykiem nie łapie lewego powietrza układ. Co jeszcze mogło być przyczyną ?
Zapomniałem dodać że egr zaślepiony