Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Mercedes C-Klasa W204 - Żółty trójkąt z wykrzyknikiem na liczniku.

konrad98-47 23 Feb 2013 23:21 16251 8
    konrad98-47
    Level 21  
    Witam mam problem z Mercedesem C-klasa w204 2008 rok.Auto było uszkodzone poduszki wystrzeliły.Auto zostało naprawione poduszki zrobione ale na liczniku świeci żółta kontrolka z wykrzyknikiem.Auto Com pokazuje tylko jeden błąd w srs że obwód przerwany.Mam pytanie czy to auto posiada jakiś czujnik, nabój że gdy poduszki wystrzelą to odłącza zapłon.Bardzo proszę o pomoc.Pozdrawiam
    operatoronwy
    Level 17  
    Piszesz o żółtym trójkąciku-mnie się to kojarzy tylko z jednym- rezerwa paliwa.
    konrad98-47
    Level 21  
    nikt nie wie czy trzeba coś zmienić
    endriu233
    Level 21  
    Żółty trójkąt jest od ESP, a kontrolkę od AIR BAG masz osobną.
    Napisz jaki obwód jest przerwany.
    konrad98-47
    Level 21  
    AutoCom w airbag pisze że jest przerwana linia elektryczna wysokie napięcie, oprócz tego brak błędów w srs .W fordzie ka 2010 r też mi się taka kontrolka paliła i też auto nie paliło po jej skasowaniu odpalało, myślę że ten mercedes posiada jakiś nabój co odcina prąd przy wypadku tylko nie wiem czy to może być ten na akumulatorze.
    endriu233
    Level 21  
    Nie wiem jak jest w Mercedesie, ale w BMW jest klema pirotechniczna. Jeżeli takowa jest w Mercedesie to przyj żyj się klemie "+". Jeżeli jest z nabojem to łatwo to poznać.
    konrad98-47
    Level 21  
    Do minusowej w bagażniku podchodzą dwa kabelki i jest na niej zamontowany jakby taki mały sterownik.A na plusowej w bagażniku nic nie ma dopiero pod maska, jest taka skrzynka co rozdziela zasilanie + i tam się podpina taką żółtą kostkę jak do poduszek srs. Myślę że tam będzie ten nabój.
    bart.auto
    Level 21  
    Podaj dokładny kod i opis błędu sprawdź każdy protokół
    v00d00
    Level 10  
    Dla przykładu podam, że u mnie padł potencjometr pedału gazu w 203 miałem to samo. Chyba usterka przypisana do mnie :)

Pomogła wymiana całego pedału.
    Komunikat błędu, to: czujnik położenia pedału gazu.