Witam wszystkich. Z wracam się do was z problemem którym jest wysokie spalanie gazu, dokładnie zawsze jak przejadę na pełnym baku gazu 100 km tankuje by sprawdzić spalanie za każdym razem wychodzi między 12 a 14 litrów gazu. Dajcie jakieś cenne wskazówki mogące obniżyć spalanie.
Wymienię co już wymieniłem:
1.Reduktor gazu Lovato rge 92. regeneracja (int. Lovato). nic to nie dało jedynie nie przydusza już na drugim biegu.
2.Filtr powietrza nic to nie dało
3.Olej i filtr oleju nic to nie dało
4.Termostat dał ale tylko tyle że już nie pali 17, bo tyle palił wcześniej. I uważam że 12 - 14 litrów gazu to i tak za dużo.( przed wymianą termostatu palił 17)
5.Magnetyzery założyłem
niestety nic to nie dało a miałem wrażenie jak by znów wzrosło spalanie:) i je wyrzuciłem.
6.Podpięcie do komputera brak błędów.
7.Wymiana paska rozrządu.
Wszystko to zrobione było w ciągu miesiąca.
I mam teraz pytanie co można zrobić żeby tyle nie palił. Normy spalania gazu dla tego auta to max 11 litrów gazu.
Jeśli jest ktoś z Tarnowa lub okolic to chętnie podjadę żeby coś zdziałać.
Co dwie głowy to nie jedna. Piszcie co mogę jeszcze zdziałać ? Robię miesięcznie po 2000 tyś km. i to jest bardzo odczuwalne na kieszeni.
Wymienię co już wymieniłem:
1.Reduktor gazu Lovato rge 92. regeneracja (int. Lovato). nic to nie dało jedynie nie przydusza już na drugim biegu.
2.Filtr powietrza nic to nie dało
3.Olej i filtr oleju nic to nie dało
4.Termostat dał ale tylko tyle że już nie pali 17, bo tyle palił wcześniej. I uważam że 12 - 14 litrów gazu to i tak za dużo.( przed wymianą termostatu palił 17)
5.Magnetyzery założyłem

6.Podpięcie do komputera brak błędów.
7.Wymiana paska rozrządu.
Wszystko to zrobione było w ciągu miesiąca.
I mam teraz pytanie co można zrobić żeby tyle nie palił. Normy spalania gazu dla tego auta to max 11 litrów gazu.
Jeśli jest ktoś z Tarnowa lub okolic to chętnie podjadę żeby coś zdziałać.
Co dwie głowy to nie jedna. Piszcie co mogę jeszcze zdziałać ? Robię miesięcznie po 2000 tyś km. i to jest bardzo odczuwalne na kieszeni.