Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

honda civic 95 lpg problem z odpaleniem

roner87 24 Lut 2013 15:52 2094 5
  • #1 24 Lut 2013 15:52
    roner87
    Poziom 6  

    Witam mam nastepujacy problem kupilem wczoraj hc 95r w gazie gdy ja kupowalem bylo wszystko wporzadku odpalala normalnie jak i na gazie jak i na benzynie rowniez po powrocie do domu. lecz gdy dzis rano chcialem odpalic odpalila normalnie na benzynie i zaraz przelaczylem na 0 i po jakis 10sek samochod zgasl gdy probowalem zapalic go po raz kolejny nie chcial juz odpalic ani na benzynie ani na gazie prosze o jakas porade co moze byc przyczyna czegos takiego i to jest moj pierwszy samochod z lpg z gory dziekuje za odpowiedz

    0 5
  • #2 24 Lut 2013 16:46
    leonek4
    Warunkowo odblokowany

    Pompka działa ? Iskra?

    0
  • #3 24 Lut 2013 19:43
    roner87
    Poziom 6  

    Nie mam pojęcia w jaki sposób mogę to sprawdzic?

    Dodano po 2 [minuty]:

    Akumulator też był słaby ale nawet na krótko nie odpaliła.

    0
  • #4 24 Lut 2013 20:19
    leonek4
    Warunkowo odblokowany

    Kontrolki gasną ?
    Auto posiada jakieś dodatkowe zabezpieczenia? auto alarm itp.
    Iskrę sprawdzisz na świecy, pompka paliwa znajduje się w baku. Po przekręceniu kluczyka powinieneś ja słyszeć.
    Jaki silnik?

    0
  • #5 25 Lut 2013 07:26
    roner87
    Poziom 6  

    silnik 1.3 kontrolka gasnie ta od oleju a od akumulatora tylko sie swieci ma tylko centralny zamek z pilota pompke wydaje mi sie ze slychac

    0
  • #6 25 Lut 2013 08:10
    Daniel_dan
    Poziom 14  

    według mnie jak odpaliłeś na benzynie i przełączyłeś na zimnie na gaz i zaraz zgasiłeś to Najprawdopodobniej miałeś za dużo gazu w kolektorze dolotowym i po prostu nie odpali na słabym akumulatorze, zostaje tylko hol albo odczekać z godzinkę aż go wywieje i odpalić po tym czasie. Oczywiście naładować akumulator.ale jeśli silnik już był zagrzany a po przełączeniu na gaz silnik sam zgasł po 10 sekundach to trzeba zobaczyć zaraz po tym zabiegu czy reduktor nie jest zaszroniony, możliwe że zamarzł i wtedy po prostu brakuje cieczy chłodzącej, możliwe że przez noc wyciekła i po prostu masz nieszczelność układu chłodzenia.
    Aha jeszcze jedno, jeśli naprawdę akumulator jest słaby to też tak może być że ma za małą siłę rozruchową i nie odpali, napięcie na akumulatorze może na tyle spaść że komputer w samochodzie może nie podać iskry, wtedy pożyczyć od kogoś akumulatora i zobaczyć czy odpali.

    0