Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Europejski lider sprzedaży techniki i elektroniki.
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Blueconnect brak internetu poczta jest

witl 24 Lut 2013 21:21 1620 11
  • #1 24 Lut 2013 21:21
    witl
    Poziom 16  

    Witam,
    mam taki dziwny problem z internetem na blueconnect w systemie vista. Mianowicie teoretycznie modem łączy się poprawnie z siecią - właściwości sieci -połączono ale przeglądarka nie łączy się, natomiast poczta (przez windowsowy program a la outlook) bez problemu ściąga i wysyła pocztę, co jeszcze dziwniejsze adres ip połączenia to 10.121.xxx.xxx. Do laptopa nic nie jest podłączone, wi-fi też wyłączone.
    Właściwości połączenia dla poczty i explorera są takie same więc nie rozumiem dlaczego jedno dział a drugie nie...
    Jak ktoś ma jakiś pomysł lub sugestię to bedę wdzięczny.

    pozdrawiam

    0 11
  • #2 24 Lut 2013 22:59
    pszemeq
    Poziom 18  

    Cześć !
    A zobacz czy masz ustawione adresy DNS.
    P.

    0
  • #3 24 Lut 2013 23:04
    witl
    Poziom 16  

    nie mam tego kompa przy sobie ale na 95% DNS jest ustawiony standardowo na auto, podobnie jak IP

    0
  • #4 24 Lut 2013 23:17
    pszemeq
    Poziom 18  

    NIe wiem czy to pomoże ale sprawdź sobie dedykowane DNS ( albo dowolne inne ) i wpisz po prostu adresy.
    pozdrawiam

    0
  • #5 25 Lut 2013 08:36
    VooVoo
    Poziom 33  

    Jeśli dns-y są ok, to coś Ci blokuje port 80-ty, wirus, firewall??

    0
  • #6 25 Lut 2013 15:19
    witl
    Poziom 16  

    Czy t-mobile może mieć jakieś swoje DNS?
    Właśnie dowiedziałem się że na kompie był zainstalowany AVAST ale został usunięty (odinstalowany). Czy istnieje prawdopodobieństwo że coś zablokował i zostawił tą blokadę (jaką, gdzie???)
    Poza tym jest jedynie windowsowa zapora ale jak ją wyłączyłem to internetu dalej nie było.

    0
  • #7 25 Lut 2013 15:30
    nazlotej.pl
    Poziom 10  

    Witam,

    Możesz wejść na połączenia sieciowe i skorzystać z opcji napraw i sprawdzić czy w protokole tcp/ip masz zaznaczone uzyskaj ip i dns automatycznie

    0
  • #8 25 Lut 2013 16:22
    witl
    Poziom 16  

    już to przerabiałem, pokazuje że wszystko jest ok
    Czy uzyskany IP10.121.x.x może być prawidłowy? wydaje mi sie że to adresy lokalne...

    0
  • #9 25 Lut 2013 16:31
    nazlotej.pl
    Poziom 10  

    W przypadku Blueconnect za każdym razem kiedy się łączysz powinieneś dostać inny adres ip. Proponował bym na chwilę stworzyć nowego usera na prawach administracyjnych i zobaczyć czy to nie jest wina konfiguracji.

    0
  • #10 26 Lut 2013 22:14
    pszemeq
    Poziom 18  

    Ten adres może wskazywać, że prócz avast'a miałeś zainstalowany jaki firewall. Być może to on Ci bruździ - ja wspomniał Kolega blokuje port - w tym wypadku 80.
    Poszukaj w systemie. Sprawdź konfiguracje sieci.
    Jeśli ten śmieć tam jest to założenie nowego nowego konta raczej nie wiele da...

    0
  • #11 24 Mar 2013 20:10
    witl
    Poziom 16  

    Witam po dłuższym czasie
    niestety nie udało sie rozwiązać problemu do tej pory...
    Sprawdziłem chyba wszystko na co wpadłem
    - Ip się zmienia po restarcie
    - wygląda że nie ma jakiś podejrzanych usług typu inny firewall
    - uruchomiłem winsockfix i reset tcpip dla visty
    - połączyłem się do wi-fi i przez areo2
    - zainstalowałem jeszcze raz avasta
    dalej to samo - poczta jest internetu niema...

    proszę o jeszcze jakies sugestie bo jednak chciałbym uniknąć reinstala systemu

    0
  • #12 16 Lip 2013 14:39
    witl
    Poziom 16  

    Problem rozwiązany, został uruchomiony program do pełnego i całkowitego usunięcia Avasta a później to samo do Nortona. Po restarcie internet działa. Któryś z tych programów zostawił jakieś blokady i to był powód...

    0
TME logo Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
TME Logo