Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Samsung UE46EH5450 - AllShare nie widzi telewizora.

kaczorix9 24 Lut 2013 21:45 6297 11
  • #1 24 Lut 2013 21:45
    kaczorix9
    Poziom 8  

    Witam! Jak w temacie - allshare nie widzi mojego telewizora, który podłączony jest do sieci(router linksys WAG120N) za pomocą access point'a(nieznana firma). W TV Internet działa bez zarzutu, problem jest gdy chce go połączyć do allshare. Może miał ktoś podobny problem. Proszę o pomoc i z góry dziękuję za odpowiedź.

    0 11
  • #2 25 Lut 2013 00:40
    anmedia
    Poziom 39  

    Oczywiscie, pokaz skany konfiguracji przy wlaczonym TV z zakladki Narzedzia -> Informacje o sieci, a takze z wszystich zakladek Narzedzia -> ustawienia.

    0
  • #4 25 Lut 2013 19:09
    anmedia
    Poziom 39  

    Nie, nie zrozumiales (ale fotki takze sie przydadza). Chodzilo o ustawienia w komputerze w programie AllShare. Przeciez to w komputerze nie widzisz telewizora!

    0
  • #5 25 Lut 2013 19:22
    kaczorix9
    Poziom 8  

    Ok, w załączniku screeny.


    J/w., usunąłem. Mirek Z.

    0
  • #6 25 Lut 2013 19:30
    anmedia
    Poziom 39  

    Po pierwsze jest fatalnie skonfigurowana siec, lub wogole. Oczywiscie zgodnie z tym co pokazales na fotkach nie ma prawa dzialac. Zacznij wiec od recznego skonfigurowania sieci. Wszystkie adresy musza byc "sztywne" a wiec wylacz DHCP i skonfiguruj router, TV i komputer.

    0
  • #7 25 Lut 2013 19:58
    kaczorix9
    Poziom 8  

    Mógłbym prosić o wytłumaczenie na jakiej zasadzie mam to zrobić, bo nie bardzo wiem. Router przy TV ma ustawione ze jest klientem dhcp czyli dostaje adresy od tego glownego routera i teraz na jakiej zasadzie zrobic, zeby wszedzie bylo stale?

    1
  • Pomocny post
    #8 25 Lut 2013 20:05
    anmedia
    Poziom 39  

    Prosze bardzo tutaj przeanalizuj dokladnie caly watek plus wszystkie odnosniki do innych tematow. To pozowli na skonfigurowanie sieci DLNA. Jak juz zrobisz. Daj skany;
    1. konfiguracji w routerze.
    2. zmienione ustawienia w TV (odnosnie DNS, ma byc brama, a jako zapasowy mozesz wstawic DNS dostawcy - ten co masz)
    3. Ustawienia karty sieciowej w komputerze.

    0
  • #9 25 Lut 2013 20:08
    kaczorix9
    Poziom 8  

    Problem w tym, że gdy ustawiam brame to TV nie ma neta bo informuje mnie, że zły adres dns.

    0
  • Pomocny post
    #10 25 Lut 2013 20:10
    anmedia
    Poziom 39  

    To cos nowego, zacznij od ustawien w routerze wszystkich adresow recznie. Wtedy DNS ustawisz jako brame. No chyba ze wpisujesz jakis dziwny adres bramy.

    0
  • #11 28 Lut 2013 21:48
    kaczorix9
    Poziom 8  

    Urządzenia same się "dogadały" bez mojej ingerencji. Dziwne - ale cieszy. Pozdrawiam.

    0
  • #12 28 Lut 2013 22:03
    anmedia
    Poziom 39  

    kaczorix9 napisał:
    Urządzenia same się "dogadały" bez mojej ingerencji

    Taie cos dziala w momencie jesli w sieci jest tylko 1TV, router i 1 komputer. W przypadku jak np do sieci wejdzie np telefon, ponownie moze wystapic ze ktores z urzadzen nie bedzie widoczne. Ale w razie czego to wiesz gdzie szukac pomocy!

    0