Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Lamar car 3000 - brak głosu po wymianie końcówki

slaviusz1 26 Lut 2013 15:01 2121 8
  • #1 26 Lut 2013 15:01
    slaviusz1
    Poziom 19  

    Witam , radio krzak , z CD , USB i SD Card , problem jak w temacie Spalona końcówka LV47002 została wymieniona na TA8263BH i nadal brak dźwięku. jakie zadanie spełnia noga 16 w obu końcówkach ? czy to może być przyczyną braku głosu ? Lamar car 3000 - brak głosu po wymianie końcówki Lamar car 3000 - brak głosu po wymianie końcówki

    0 8
  • #2 26 Lut 2013 19:14
    btomko
    Poziom 34  

    Zobacz napięcia na STBY i MUTE

    0
  • #3 09 Mar 2013 16:38
    slaviusz1
    Poziom 19  

    STBY - 1,85V , MUTE - 1,78 V , Po podaniu +5V na STBY radio gra , włączam i wyłączam i jest ok , natomiast gdy odepnę od aku i ponownie włączę znów brak dźwięku.

    0
  • Pomocny post
    #4 09 Mar 2013 16:53
    btomko
    Poziom 34  

    slaviusz1 napisał:
    STBY - 1,85V , MUTE - 1,78 V

    I co uważasz ze masz poprawne, ja sądzę ze nie.

    0
  • #5 09 Mar 2013 16:57
    slaviusz1
    Poziom 19  

    przeczytaj proszę wcześniejszy wpis ,

    0
  • #6 09 Mar 2013 17:13
    btomko
    Poziom 34  

    slaviusz1 napisał:
    Po podaniu +5V na STBY radio gra

    Musisz poszukać skąd jest brane 5V na STBY, najczęściej jest brane z procesora ale może coś Ci przywiera.

    0
  • #7 09 Mar 2013 17:43
    slaviusz1
    Poziom 19  

    chyba jednak procek , czy mogę dać 5v z innego miejsca ?

    0
  • #8 09 Mar 2013 22:45
    btomko
    Poziom 34  

    W jednym radiu tak podałem bo był uszkodzony procesor, tylko musisz pamiętać żeby podać 5V które pojawia się w chwili kiedy radio jest włączone.

    0
  • #9 11 Mar 2013 09:23
    slaviusz1
    Poziom 19  

    tak też zrobiłem , dzięki

    0
  Szukaj w 5mln produktów