Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Lexmark E260D - Zacina papier

gornik 28 Feb 2013 13:02 3390 5
    gornik
    Level 11  
    Witam
    Lexmark E260D zacina papier przy wydruku kilku stron naraz.
    Moduł fusera wymieniony, rolki wymienione.
    Papier zacina się pod bębnem. Kartka, która wychodzi jako druga z kasety przy zacięciu zachodzi pół centymetra na tą, która wyłazi jako pierwsza - cała sytuacja dzieje się mniej więcej na wysokości bębna światłoczułego.
    Proszę o podpowiedź jeśli ktoś się spotkał z takim problemem.
    servicemen
    Level 28  
    Elektrosprzęgło poboru papieru do wymiany.
    pgrom
    Level 19  
    Niekoniecznie do wymiany, miałem juz kilka takich przypadków i wystarczyło rozebranie i dokładne wyczyszczenie. Problem spotykany dość często u klientów używających sypiących tonerów które mocno pylą.
    birut
    Level 21  
    Wygląda to na brak separacji i w takim przypadku sprzęgło pobierania nie powinno mieć wpływu. Papier pobierany pociąga za sobą drugą kartkę a rolka pobierania nie widzi drugiej kartki więc nie mam wpływu sprzęgło tej rolki na wysuw drugiej kartki z przesunięciem kilku centymetrów. Mam podobny problem i się zastanawiam jak tam działa separacja a może konstruktor zapomniał o takim zjawisku.
    jarbzyk
    Level 16  
    Warto spróbować innego papieru,jeżeli chodzi o separację w tym modelu,to jest ona w kasecie/szufladzie i raczej nie jest przewidziana do wymiany/ale jak jest możliwość warto spróbować podmienić całą kasetę na papier.
    Pzdr.
    gornik
    Level 11  
    sprzeglo wymienione drukarka działa