Witam. Potrzebuję połączyć dwa routery tak aby jeden odbierał sygnał wifi od drugiego i przekazywał dalej do odbioru przez laptop.
Router 1 znajduje się w domu nadaje sygnał internetu 10 mb.
Drugi router miałby znajdować się w domku na działce oddalonym od domu nie całe 500m. Brak przeszkód na drodze sygnału jedynie domowe ściany.
Posiadam wcześniej wspomniany router 1 (neostrada) i router 2 (netia). Z tego co wiem będzie potrzebny Access Point i dodatkowa antena zewnętrzna do AP która odbierze sygnał wifi z dalekiej odległości.
Jaki model Access Pointa będzie wystarczający?
Jaka antena zewnętrzna spełni w danym przypadku swoje zadanie?
Jakie będzie potrzebny przewód aby połączyć AP z routerem?
Proszę o porady jak wykonać takie połączenie.
Grafika przedstawia to jak ja to widzę. Nie mam pojęcia czy ma to sens czy powinno wyglądać w zupełnie inny sposób.

Router 1 znajduje się w domu nadaje sygnał internetu 10 mb.
Drugi router miałby znajdować się w domku na działce oddalonym od domu nie całe 500m. Brak przeszkód na drodze sygnału jedynie domowe ściany.
Posiadam wcześniej wspomniany router 1 (neostrada) i router 2 (netia). Z tego co wiem będzie potrzebny Access Point i dodatkowa antena zewnętrzna do AP która odbierze sygnał wifi z dalekiej odległości.
Jaki model Access Pointa będzie wystarczający?
Jaka antena zewnętrzna spełni w danym przypadku swoje zadanie?
Jakie będzie potrzebny przewód aby połączyć AP z routerem?
Proszę o porady jak wykonać takie połączenie.
Grafika przedstawia to jak ja to widzę. Nie mam pojęcia czy ma to sens czy powinno wyglądać w zupełnie inny sposób.