Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Iveco Daily 35C15 - Kontrolka EDC

gulu666 01 Mar 2013 14:59 78129 11
  • #1 01 Mar 2013 14:59
    gulu666
    Poziom 17  

    Witam. Mam błąd zaraz po odpaleniu raz zapala się kontrolka EDC za chwile gaśnie i tak w kółko. Błąd w silniku jest 0117 Nieznany kod usterki.
    Co to może być?

    4 11
  • #2 02 Mar 2013 00:19
    osmaster81
    Poziom 12  

    Witam
    Z tego co pamiętam to błąd czujnika położenia wału
    Który to rok jaki silnik ?
    Jeśli to common rail to spróbuj palić z wypiętą wtyczką z czujnika ciśnienia paliwa w pompie

    5
  • #3 02 Mar 2013 06:36
    gulu666
    Poziom 17  

    Rok 2008 silnik 3.0 176KM

    -2
  • #4 02 Mar 2013 15:33
    osmaster81
    Poziom 12  

    crankshaft position/camshaft position, bank 1 sensor b-correlation
    Sprawdż czujnik położenia wału ,wałka rozrządu,wiązkę jeśli ok to sprawdź rozrząd

    2
  • #5 02 Mar 2013 21:48
    gulu666
    Poziom 17  

    Ale 0017 chyba oznacza ten bląd a ja mam 0117 chyba że to jest to samo. Jak świeci się to EDC to samochód nie ma mocy.

    10
  • #6 02 Mar 2013 23:30
    osmaster81
    Poziom 12  

    Przepraszam mój błąd ,
    ale napisałeś że po odpaleniu auto gaśnie,nie napisałeś nic o tym że jak świeci edc to tylko brak mocy
    0117 -czujnik temperatury

    4
  • #7 03 Mar 2013 00:03
    gulu666
    Poziom 17  

    Czujnik temperatury wymieniłem i nadal to samo. Sprawdze jeszcze okablowanie.

    3
  • #8 04 Mar 2013 19:46
    skorp
    Specjalista - IVECO Trucks

    A sprawdziłeś,czy masz światła STOP?

    19
  • #9 30 Kwi 2013 23:30
    gulu666
    Poziom 17  

    problem rozwiązany

    8
  • #10 12 Lip 2017 06:59
    krzys2711
    Poziom 2  

    kolego jak rozwialazales ten ,problem i co bylo przyczyna, bo mam podobnie

    27
  • #11 30 Gru 2017 13:01
    gulson
    Administrator Systemowy
  • #12 30 Gru 2017 16:17
    krzys2711
    Poziom 2  

    ja tez juz swoj problem rozwiazalem, u mnie po wymianie czujnika polozenia walka rozrzadu na Boscha nadal auto gaslo po zaplonie i wywalalo blad czujnika polozenia walka rozrzadu, mechanik rece rozkladal , posprawdzal juz wszytsko i nadal nie bylo odpowiedzi. Pojechlem wiec do sklepu i kupilem najtanszego chinczyka na probe na podmianke i sukces auto przestalo lapac blad tegoz nieszczesnego walka, po dlugiej walce w koncu lub narazie spokoj

    3