Witam, sprawdziłem już wszystkie tematy i ten router tutaj i....dalej nic
Załamka bo już 6-tą godzinę siedzę i nie mogę głupiej rzeczy zrobić tzn.:
router podłączam do laptopa z win xp kablem sieciowym, wpisuję w przeglądarce:
192.168.1.100 i nic !
nie mogę wejść w ustawienia routera.
Próbowałem już chyba wszystko: zmieniać adres IP, i w opcji: uzyskaj adres IP automatycznie, i wpisywałem go ręcznie: 192.168.1.1 oraz 192.168.1.100 ale też
192.168.0.1 czy 192.168.1.0, maska podsieci zawsze ta sama, 255.255.255.0 a do router'a nie był podłączony internet - chciałem wejść tylko w jego ustawienia.
Sprawdzałem kable i działają, bo teraz mam ten kabel sieciowy bezpośrednio podłączony do modemu od dostawcy - UPC.
Jakieś pomysły?
A i te tematy już przeglądnąłem:
Linksys WRT54GL - brak strony administracji. (2)
Problem z routerem linksys WRT54GL (3)
Linksys Wrt54gl reset nie działa, brak hasła dostępu (3)
Brak połączenia z internetem pomimo poprawnego połączenia komputera z routerem (25)
Brak połączenia z routerem linksys (2)
Dodano po 3 [minuty]:
Dodam jeszcze taki mniejszy problem:
jak podłączę kabel sieciowy bezpośrednio z modemu od dostawcy internetowego do peceta z Windows 7 to....nie ma netu, nic ! nie może znaleźć połączenia(szukałem, konfigurowałem i nic)
A podłączyłem ten kable to laptopa z Windows XP i....bez żadnych ustawień z automatu pojawił się internet :/
Ktoś ma pomysł czemu Windows 7 głupszy niż XP ???

Załamka bo już 6-tą godzinę siedzę i nie mogę głupiej rzeczy zrobić tzn.:
router podłączam do laptopa z win xp kablem sieciowym, wpisuję w przeglądarce:
192.168.1.100 i nic !
nie mogę wejść w ustawienia routera.
Próbowałem już chyba wszystko: zmieniać adres IP, i w opcji: uzyskaj adres IP automatycznie, i wpisywałem go ręcznie: 192.168.1.1 oraz 192.168.1.100 ale też
192.168.0.1 czy 192.168.1.0, maska podsieci zawsze ta sama, 255.255.255.0 a do router'a nie był podłączony internet - chciałem wejść tylko w jego ustawienia.
Sprawdzałem kable i działają, bo teraz mam ten kabel sieciowy bezpośrednio podłączony do modemu od dostawcy - UPC.
Jakieś pomysły?
A i te tematy już przeglądnąłem:
Linksys WRT54GL - brak strony administracji. (2)
Problem z routerem linksys WRT54GL (3)
Linksys Wrt54gl reset nie działa, brak hasła dostępu (3)
Brak połączenia z internetem pomimo poprawnego połączenia komputera z routerem (25)
Brak połączenia z routerem linksys (2)
Dodano po 3 [minuty]:
Dodam jeszcze taki mniejszy problem:
jak podłączę kabel sieciowy bezpośrednio z modemu od dostawcy internetowego do peceta z Windows 7 to....nie ma netu, nic ! nie może znaleźć połączenia(szukałem, konfigurowałem i nic)
A podłączyłem ten kable to laptopa z Windows XP i....bez żadnych ustawień z automatu pojawił się internet :/
Ktoś ma pomysł czemu Windows 7 głupszy niż XP ???