Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Audi a6 c6 2.7tdi - Immo odczyt pin

damian160 04 Mar 2013 21:23 7977 6
    damian160
    Level 10  
    Witam! Niedawno zakupiłem samochód marki audi a6 c6 2.7tdi. Wszystko fajnie tylko ze dostałem jeden kluczyk. Zakupiłem na allegro drugi częstotliwości centralnego sie zgadzają. Chciałbym jeszcze żebym mógł nim odpalić samochód ale trzeba go dopisać do immo i tu się zaczyna problem ponieważ nie posiadam kodu pin do niego. Czy da się go w jakiś sposób wyciągnąć ze sterownika? Posiadam dwa programy do diagnostyki:DeltaScan w wersji 6.0, oraz Vag k+Can 3.6
    Erwin123
    Level 26  
    damian160 wrote:
    Vag k+Can 3.6

Zczytaj eeprom i podeslij wsad.
    faziking
    Level 11  
    a z czego chcesz ten eeprom bo jeżeli z licznika to nic ci nie da bo kluczyk zapisane jest w module komfortu
    _Hades_
    Level 11  
    Centralny pod moduł komfortu
    Imo pod licznik.

Tak to zawsze było. Chyba że się zmieniło ?!
    El Ninio
    Level 14  
    Chyba się zmieniło bo jak dobrze pamiętam kluczyk jest już w jednym kawałku jak
    ten.
    Transponder jest w wersji elektronicznej powiązany z pilotem i tutaj bez znajomości pinu starego auta w którym pracował nie da się go użyć do innego.
    _Hades_
    Level 11  
    Ja kupiłem identycznie wyglądający nowy kluczyk tylko do Seata i gość powiedział że imo można programować tylko raz więc jakbym źle zaprogramował to 25 zł za nowy transponder (na allegro tego pełno). Nie rozumiem do końca czy chcesz więc sczytać pin licznika czy pin ze starego pilota. Ja użyłem do sczytania pinu licznika Vag Can Commander 1.4 - mam gdzieś instrukcje to mogę podesłać na @.